Βασιλακόπουλος: Να παρακρατείται από τις συντάξεις το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Την παρακράτηση του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 από τις συντάξεις τους, πρότεινε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του μέτρου της υποχρεωτικότητας καθώς όπως είπε το πρόστιμο είναι θεωρητικό και δεν θα εισπραχθεί… Πρότεινε λοιπόν αντί το πρόστιμο να είναι διοικητικό και να βεβαιωνεται στην εφορία, να γίνεται παρακράτηση των 100 ευρώ από τη σύνταξη του ανεμβολίαστου προκειμένου αυτός να αναγκαστεί να κάνει το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα είπε:

«Το πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχει επιβληθεί, είναι θεωρητικό. Δεν είμαι νομικός, αλλά υπάρχουν υποχρεωτικότητες και υποχρεωτικότητες. Να σας το πω διαφορετικά, αν έμενα μου επιβάλετε ένα πρόστιμο το οποίο μου έρθει στο τέλος του χρόνου και θα μου λέει ότι θα πληρώσω 100 ευρώ αλλά εγώ δεν το κάνω, ούτε την επόμενη χρονιά, ούτε τη μεθεπόμενη σε δέκα χρόνια θα αθροιστεί ένα ποσό»

«Αν είμαι και 84 ετών δεν θα με πολυνοιάζει», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας:

«Είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή; Για να έλεγε η κυβέρνηση ότι θα παρακρατείται από τη σύνταξή σου ένα ποσό της τάξεως των 100 ευρώ τον μήνα, θα δείτε πόσοι θα εμβολιάζονταν αύριο. Το πρόστιμο θα επιβληθεί αλλά δεν θα εισπραχθεί».

Με την πρόταση του Βασιλακόπουλου συμφώνησε ο Άρης Πορτοσάλτε που υπενθύμισε ότι το ίδιο είχε προτείνει και εκείνος από τον περασμένο Σεπτέμβριο….

«Με κλειστά σχολεία θα κέρδιζαν μόνο οι καφετέριες και οι ανεμβολίαστοι»
«Τα σχολεία δεν πρέπει να μείνουν κλειστά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους» επισήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Η λογική με τα σχολεία είναι παρά πολύ απλή… Αυτοί που υποστήριζαν να μη λειτουργήσουν τα σχολεία το έλεγαν για να μην υπάρχει έτι περαιτέρω διασπορά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους. Υπάρχει κι η αντίστροφη λογική: λειτουργώ κανονικά τα σχολεία γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται. Το 99,0% των εκπαιδευτικών θα βλέπει το παιδί, και θα του λέει “φόρα τη μάσκα”. Οι περισσότεροι των γονέων είναι λογικοί άνθρωποι, θα οδηγήσουν το παιδί σε self test, δηλαδή θα έχουμε καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση. Αν μείνει το παιδί του σπίτι θα κάνει ο γονέας στο παιδί 3 σελφ τεστ την εβδομάδα για να ξέρει αν έχει νοσήσει; Κανένα δεν θα κάνει» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Οι μόνοι που θα κέρδιζαν από τη μη λειτουργία των σχολείων, εξήγησε ο καθηγητής, είναι οι καφετέριες και οι ανεμβολίαστοι που θα προστατευτούν. Έχουμε πλέον το απόλυτο εργαλείο για να είναι απολύτως ασφαλή τα παιδιά μας και λέγεται εμβόλιο».

Στο πλαίσιο, αυτό, υπογράμμισε, «θα έλεγα στους ανεμβολίαστους, “αγαπητοί συμπολίτες ανεμβολίαστοi, επειδή κινδυνεύετε τώρα που υπάρχει κύμα θα περιοριστείτε ακόμα περισσότερο για να προστατευτείτε μέχρι να βάλετε μυαλό και να εμβολιαστείτε”».

«Η μοναδική λύση να για φύγουμε από το κακό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες είναι ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Όλα τα αλλά δεν είναι απλώς ημίμετρα, είναι για να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας» κατέληξε ο καθηγητής…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτός τώρα είναι επιστήμονας; Έχει δώσει όρκο; Νοιάζεται για τον συνάνθρωπο; Και μετά απορούμε γιατί ούτε οι μισοί δεν έκλεισαν ραντεβού…
    Καλά τους είπε ο Ιωαννίδης “τηλεοπτικούς μαϊντανούς”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ