Βαρύς ο χειμώνας στα Χανιά – Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα – Η ξεχωριστή πρόγνωση του Προέδρου των Βενζινοπωλών που «διαβάζει» τα μερομήνια

βαρύς-ο-χειμώνας-στα-χανιά-με-τι-καιρ-1163575

Οι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις των πελατών του για το τι καιρό θα κάνει το επόμενο διάστημα, ώθησαν τον πρόεδρο των βενζινοπωλών νομού Χανίων, Γιάννη Δρακακάκη στο να μυηθεί στην εμπειρική μετεωρολογία και να μάθει να διαβάζει τα μερομήνια.

Μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6, στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο κ. Δρακακάκης μοιράστηκε την ιστορία, η οποία τον παρότρυνε να ασχοληθεί με αυτό το είδος πρόβλεψης του καιρού:

«Το 2004 γνώρισα έναν παππού στα Κεραμειά στα Χανιά, ο οποίος με είχε παραξενέψει τότε με τη στάση του, καθώς μου είχε πει ότι μέσα σε τέσσερις μέρες από σήμερα θα χιονίσει μέσα στην πόλη των Χανίων. Και αν θυμάστε τότε, ήταν Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2004 που έριξε χιόνι μέσα στην πόλη. Τότε του είπα λοιπόν πως βλέπεις τον καιρό, μου εξήγησε με το φεγγάρι. Αυτός βέβαια είχε και τον δικό του τρόπο, με ένα συκόφυλλο. Κόβει ένα φύλλο συκιάς, το βάζει σε ένα δωμάτιο για 7 ημέρες, χωρίς φως και μετά από 7 ημέρες ανοίγει το δωμάτιο, βλέπει το συκόφυλλο και ανάλογα την κλίση που έχουν πάρει τα φύλλα, βγάζει τον χειμωνιάτικο καιρό. Εγώ δεν έμαθα αυτό με το συκόφυλλο, έμαθα με το φεγγάρι.

Ο κ. Δρακακάκης είπε πως παρατηρώντας αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες το φεγγάρι κάνει τις προβλέψεις του: Διαβάζω το φεγγάρι τις 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου. Η κάθε μέρα αντιστοιχεί και σε ένα μήνα. Και έτσι λοιπόν, κάθε βράδυ, περίπου στις 12, που το φεγγάρι είναι πολύ έντονο, το παρατηρώ και το διαβάζω και βλέπω τι καιρό θα κάνει τον χειμώνα.»

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Δρακακάκης προέβλεψε τον καιρό για τις επόμενες ημέρες: «Η εβδομάδα που διανύουμε τώρα θα είναι καλοκαιρινή. Αυτό το έχω προβλέψει ένα μήνα πριν. Την άλλη βδομάδα θα έχουμε κακοκαιρία. Θα ξεκινήσουν οι βροχές.» 

Ο Πρόεδρος Βενζινοπωλών Χανίων έχει κάνει προβλέψεις για τον καιρό στα Χανιά μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Τα μερομήνια δείχνουν βαρυχειμωνιά για φέτος – Κρύο και χιόνια τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δρακακάκη, τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε με ιδιαίτερα χειμωνιάτικο καιρό: «Ο Δεκέμβριος θα είναι χειμωνιάτικος, με βροχές και χιόνια. Από τις 26 Νοεμβρίου και μετά ξεκινάνε οι βροχές. Όλο τον Δεκέμβριο θα έχουμε πάρα πολύ βαρύ χειμώνα, θα έχουμε πάρα πολύ κρύο. Θα πέσει χιόνι πολύ χαμηλά και θα έχουμε πάρα πολλές βροχές.»

Αυτό θα κρατήσει μέχρι τις 14 του Γενάρη περίπου και μετά θα μπούμε σε Αλκυονίδες μέρες ενώ νέες κακοκαιρίες θα πρέπει να περιμένουμε μετά τις 22 Φεβρουαρίου.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Βαρύς ο χειμώνας στα Χανιά – Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα – Η ξεχωριστή πρόγνωση του Προέδρου των Βενζινοπωλών που «διαβάζει» τα μερομήνια

  1. Δεκέμβρης, Γενάρης και Φλεβάρης με κρύο κακό καιρό και βροχές, ίσως και χίονια…. ππσςςςς καλά, μάντης είναι όχι μετεωρολόγος!!
    Ρε παιδιά, να τον ρωτήσουμε για το καλοκαίρι, άραγε θα έχει ζέστη??
    (ααα δεν πάμε καλαααά)

  2. Εντωμεταξυ οι συκιές το Φλεβάρη δεν έχουνε φύλλα, αυτός κόβει συκοφυλλα…. Φοβερός πρόεδρος, εύγε βενζινοπωλες!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook