Βαρύ χτύπημα το lockdown για τους εμπόρους των Χανίων – Ζητούν αναστολή υποχρεώσεων και απαλλαγή ενοικίων

βαρύ-χτύπημα-το-lockdown-για-τους-εμπόρους-τω-945456

Ιδιαίτερα επιβλαβές για τις εμπορικές επιχειρήσεις των Χανίων χαρακτήρισε το lockdown ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργος Τοπολιανάκης. Ο πρόεδρος των εμπόρων τόνισε ότι ναι μεν προέχει η υγεία, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν σοβαρά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων:

«Εφόσον γίνεται lockdown, πρέπει να λάβουν υπόψη ότι ο Νοέμβριος δεν ειναι σαν τον Μάρτιο. Παίρνουν υγειονομικά μέτρα, αλλά δεν δίνουν οικονομικά κίνητρα. Για να επιβιώσουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, χρειάζεται κίνηση σε τρεις άξονες:

  • Νομοθετική ρύθμιση για απαλλαγή ενοικίων όσων καταστημάτων κλείνουν με κρατική εντολή και μείωση 40% για όσους πλήττονται από τα μέτρα.
  • Έκτακτη ρύθμιση 48 δόσεων, ίσως και έντοκη, για τις υποχρεώσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Διατήρηση επιστρεπτέας προκαταβολής με επιστροφή της όμως, βάσει πτώσης τζίρου, ώστε όσοι είχαν μεγαλύτερη πτώση να επιστρέψουν λιγότερα χρήματα.»

Ο κ. Τοπολιανάκης τόνισε πως το επιχείρημα ότι το κλείσιμο τώρα, θα επιτρέψει στην αγορά να δουλέψει τον Δεκέμβριο, δεν ευσταθεί: «Κατά τη γνώμη μου δεν έχει βάση αυτό που ειπώθηκε, ότι θα λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο. Αυτά είναι για να χρυσώσουμε το χάπι. Δεν επανεκκινεί η αγορά μέσα σε λίγες μέρες, πόσο μάλλον που οι άνθρωποι δεν θα έχουν δουλέψει, πολλά εισοδήματα θα έχουν χαθεί.»

Ο πρόεδρος των εμπόρων έδειξε απογοητευμένος από αυτή την εξέλιξη, καθώς, όπως είπε, οι έμποροι δεν περίμεναν να φτάσουμε στο σημείο αυτό:

«Δεν περιμέναμε το δεύτερο lockdown, πίστευα ότι θα τη γλιτώναμε. Προσπαθούσαμε να πιέσουμε τους πελάτες μας ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε να μείνουμε εκτός lockdown γιατί ειναι καταστροφικό. Χάθηκαν θέσεις εργασίας, χάθηκαν επιχειρήσεις, και δεν θέλαμε να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Βαρύ χτύπημα το lockdown για τους εμπόρους των Χανίων – Ζητούν αναστολή υποχρεώσεων και απαλλαγή ενοικίων

  1. Πολύ λογικά τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Τα μισθώματα επαγγελματικών χώρων στα Χανιά είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΥΨΗΛΑ. Πως είναι δυνατό να ανταπεξέλθει ένας καταστηματάρχης όταν αναγκάζεται να κλείσει την επιχείρησή του ή όταν αυτή πλήττεται τόσο βάναυσα από τα περιοριστικά μέτρα;

  2. Μήπως θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες των κατ/των να τους…τα χαρίζανε;Ποιός θα δώσει το μίσθωμα στους ιδιοκτήτες;Πώς θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ,με αέρα κοπανιστό;Αυτοί (οι έμποροι) έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook