«Βαπτίστηκαν» οι ανώνυμοι δρόμοι στο Ηράκλειο – Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

βαπτίστηκαν-οι-ανώνυμοι-δρόμοι-στο-1564206

Βούρλων, Ελαιώνος, Αντιγόνης , Αρισταίου, Αγίου Αγαθόποδα, Αγίου Συμεών, Πολυρρήνιας, Φαίδρας…

Αυτά είναι τα νέα ονόματα που θα αποκτήσουν προσεχώς ανώνυμες, μέχρι τώρα οδοί, σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, όπως είναι οι περιοχές των Βασιλειών, της Φοινικιάς, των Γουρνών Τεμένους, των Μαλάδων, των Αθανάτων κτλ.

Πρόκειται για την τελευταία »φουρνιά» ονοματοδοσίας που ενέκρινε στη προηγούμενη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, με βάση την σχετική εισήγηση-πρόταση της αρμόδιας επιτροπής και την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών (Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών) του Δήμου, και πλέον επίκεινται η τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων με τα ονόματα των δρόμων.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ονοματοθεσία οδών

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε να εγκρίνει την ονοματοθεσία και μετονομασία οδών του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με το με αριθμ. 1/2022/29-6-2022 πρακτικό της επιτροπής του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006, το οποίο έχει ως εξής:

  • Να δοθεί σε ανώνυμο οδό της Νέας Αλικαρνασσού που βρίσκεται νοτιοδυτικά του κόμβου της Εθνικής οδού με την Επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Βιάννου το όνομα «Οδός Βούρλων»

    Στην δημοτική κοινότητα Βασιλειών να δοθεί: α)στην δεξιά πάροδο, δυτικά της οδού Ρήγα Φεραίου, το όνομα «Ελαιώνος» β) στην αριστερή πάροδο, ανατολικά της οδού Ρήγα Φεραίου το όνομα «Αντιγόνης».

  • Να δοθεί σε ανώνυμο δρόμο στην περιοχή Φοινικιάς, μπροστά από την ιδιοκτησία της παρόδου της οδού Κουρητών το όνομα «Οδός Αρισταίου»
  • Να δοθεί στις ανώνυμες οδούς στην περιοχή Γουρνών Τεμένους το όνομα «Αγίου Αγαθόποδα» και οδός «Αγίου Συμεών»,
  • Να δοθεί σε ανώνυμο δρόμο κάθετη στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Προφήτη Ηλία και βρίσκεται νότια της οδού Μύριννας και στην περιοχή των Μαλάδων το όνομα «οδός Πολυρρήνιας»
  • Nα δοθεί στην ανώνυμη οδό στον οικισμό Αθανάτων που αναφέρεται στις αποφάσεις 9/2019 και 1/2022 της 3ης Δημοτικής Κοινότητας το όνομα «οδός Φαίδρας».

Σημειώνεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Κασσαπάκης απείχε από την ψηφοφορία του συγκεκριμένου θέματος.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook