Τσίπρας: Πρόταση για πλήρη κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα και εισόδημα έκτακτης ανάγκης

τσίπρας-πρόταση-για-πλήρη-κάλυψη-του-δ-1123529

Την πρόταση για πλήρη κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και χορήγηση ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία του κορωνοϊού. Στο ξεκίνημα της δευτερολογίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του έδειξε εκνευρισμό και αντιπολιτεύτηκε την αντιπολίτευση που καταθέτει προτάσεις τις οποίες απορρίπτει αλλά και πως συνεχίζει να μην συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών.

Όσον αφορά την πρότασή του για την οικονομία, στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, πιο συγκεκριμένα κάλεσε τον πρωθυπουργό για την περίοδο των Χριστουγέννων να προχωρήσει σε μια εισοδηματική ενίσχυση ανάσα για την ελληνική κοινωνία που στενάζει.

Περαιτέρω ζήτησε η κυβέρνηση να υλοποιήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισόδημα έκτακτης ανάγκης που παρέχει 400 ευρώ στο πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ στο δεύτερο και 100 ευρώ στο κάθε παιδί, μέτρο απ’ το οποίο θα ωφεληθούν 1, 9 εκατ. νοικοκυριά, 4 εκ. ατομα. Το δημοσιονομικό κόστος είναι 900 εκ για ένα μήνα.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, κάλεσε επίσης, να αναλάβει το κράτος την πλήρη κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων στις επιχειρήσεις που πλήττονται. Κάτι που όπως είπε αντιστοιχεί σε πάνω από 1,5εκ εργαζόμενους, με δημοσιονομικό κόστος μόλις 1,4 δις.

Συνολικά το κόστος για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης και το δώρο Χριστουγέννων ανέρχεται σε 2, 3 δις ευρώ. Αναφορικά με το πού θα βρεθούν τα λεφτά παρέπεμψε στα 37 δις από το μαξιλάρι ασφαλείας – «εμείς σας τα αφήσαμε, τα διατηρήσατε», είπε – και πρόσθεσε πως με την ΕΕ να καλεί όλα τα κράτη να δαπανήσουν όσα χρειάζονται για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση και με ένα έκτακτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που δίνει τη δυνατότητα να δανειζόμαστε με μηδενικά επιτόκια, η κυβέρνηση έχει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή της.

Πηγή:topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook