Τσίπρας: H κυβέρνηση δίνει λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν την πραγματικότητα | Video

τσίπρας-h-κυβέρνηση-δίνει-λεφτά-στα-καν-1112395

Σκληρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και σχετικά με τη διαχείριση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για πανδημία και «Ιανό».

«Δε θα έπαιρνα το λόγο στο σήμερα αν δεν είχα τη πεποίθηση ότι αυτό που κάνετε συστηματικά είναι βαθύτατα προσβλητικό για τους πολίτες και βαθύτατα προκλητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Την ώρα που η οικονομία καταρρέει. Την ώρα που η πανδημία σας έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη.

Την ώρα που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου. Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών και εσείς δεν έχετε δώσει ένα ευρώ να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, να ενισχύεστε με εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία, να ενισχύσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Τι κάνετε; Δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια για να συνεχίσουν να σας λιβανίζουν. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών σπεύδουν να δώσουν λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών και εσείς δεν έχετε δώσει ένα ευρώ να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία» προσθέτοντας ότι αντί να «ενισχύεστε με εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία, να ενισχύσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Τι κάνετε;

Δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια για να συνεχίσουν να σας λιβανίζουν» και τονίζοντας ότι η προβολή μηνυμάτων δημοσίου συμφέροντος από τα ΜΜΕ είναι διά νόμου δωρεάν.

Σε χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι «σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται σαν τον τοκογλύφο, να τους δίνει χρήματα, επιδιώκοντας ανταπόδοση μέσω της αποσιώπησης, της προπαγάνδας και της συκοφάντησης όσων της ασκούν κριτική». Κάλεσε, δε, τον Στέλιο Πέτσα να πάρει πίσω την επίμαχη ρύθμιση και τους ιδιοκτήτες των σταθμών εθνικής εμβέλειας να μην πάρουν τα χρήματα αυτά, αλλά να τα δώσουν στο ΕΣΥ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε καταγγελίες ότι στις πληγείσες περιοχές από τον Ιανό δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν εντολές κατάσχεσης σε κατοίκους της Καρδίτσας.

Για το τέλος, ωστόσο, ο Α. Τσίπρας συνεχάρη την κυβέρνηση για το κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ, το οποίο χαρακτηρίζει, όπως είπε, ως «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κάλεσε να φέρει άμεσα στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να κυρωθούν, επαναλαμβάνοντας τη φράση για τις «158 συγγνώμες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook