Τσίπρας: «Εξεταστική για «Λίστα Πέτσα» χωρίς τον Πέτσα – Φοβάται ο Μητσοτάκης»

τσίπρας-εξεταστική-για-λίστα-πέτσα-1300212
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα μετά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί ο Στέλιος Πέτσας στην εξεταστική επιτροπή για δημοσκοπήσεις και την «λίστα Πέτσα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «επικίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προφυλάξει τους υπουργούς του διότι φοβάται και σημείωσε πραγματοποιείται «εξεταστική για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον Πέτσα».

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλή, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του. Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα. Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη Δημοκρατία».

Λίγο αργότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»

«Η Ν.Δ. έδειξε σήμερα το έντρομο πρόσωπο της σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση, αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαβόητη λίστα Πέτσα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανιψιός, Γρηγόρη Δημητριάδης.

Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον…Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της Ν.Δ. να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την Δημοκρατία».

Αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία την κλήση Πέτσα

«Όχι» στην κλήση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα είπε η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τη λίστα «Πέτσα» για τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας υποστήριξαν ότι ο πρώην υπουργός έχει απαντήσει αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα και πως επιθυμούν να κληθούν «θεσμικοί» μάρτυρες.

«Με στόχο να προστατεύσει τη διαδικασία από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και αποπροσανατολιστικές προθέσεις που τελικά βλάπτουν την αναζήτηση της αλήθειας, η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει όλους τους θεσμικούς παράγοντες που με την ιδιότητά τους μπορούν να ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές που διερευνά η επιτροπή», σχολίαζαν χαρακτηριστικά γαλάζιες πηγές ενώ όπως τόνιζαν στο ethnos.gr αρμόδιες πηγές ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μετατρέψει την επιτροπή σε ένα καλοστημένο σόου και να σύρει τον κ. Πέτσα ως κατηγορούμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook