Τσιόδρας: Χρειαζόμαστε νέο εμβόλιο – Μέχρι τον Ιούνιο η πίεση από τον κορονοϊό θα έχει υποχωρήσει

τσιόδρας-χρειαζόμαστε-νέο-εμβόλιο-μ-1416925

Η πίεση από τον κορονοϊό θα έχει υποχωρήσει μέχρι τον Ιούνιο, κι έτσι στο εξής θα πρέπει να φροντίσουμε για αποτελεσματικά συστήματα επιτήρησης, σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, καθώς με τα υπάρχοντα η προστασία υποχωρεί με το πέρασμα του χρόνου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι πρέπει να αποφασιστεί η δοσολογία των νέων εμβολίων, ώστε να απαιτείται μόνο μία δόση κάθε δύο ή τρία χρόνια, ενώ επεσήμανε ότι η ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι ζητούμενο τα επόμενα χρόνια, ειδικά σε χώρους όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο καθηγητής έκανα λόγο και για τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται οι πληροφορίες, λέγοντας: «Η επιδημία της πληροφορίας, με κακό τρόπο, έκανε κακό στην Επιστήμη και θα συνεχίσει να κάνει κακό»!

Προειδοποίησε τέλος ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, λύνοντας τα επιμέρους προβλήματα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία, όπως η ποιότητα του αέρα και οι ζωονόσοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook