Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη

τρεις-νεκροί-από-επίθεση-με-μαχαίρι-στ-1065119

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση ενόπλου σήμερα σε ξενοδοχείο της Γλασκώβης, όπως μετέδωσε το ΒΒC που αναφέρει πως και ο ύποπτος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πέρα.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε η αστυνομία που προσθέτει ότι ακόμα έξι άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή περιστατικό στη Γουέστ Τζορτζ Στριτ στη Γλασκώβη», ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία.

«Ο δρόμος έχει αποκλειστεί και οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν αυτή τη στιγμή την περιοχή», σύμφωνα με τις αρχές που ανέφεραν ύστερα ότι η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να μπαίνει στο χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου και να μαχαιρώνει δύο άτομα, ενώ ύστερα ένας άλλος αιμόφυρτους ανθρώπους και ένοπλους αξιωματικούς στο σημείο.

«Εξαιρετικά ανησυχητικές» χαρακτήρισε ο ηγέτης των Εργατικών, Κέιρ Στάρμερ, τις εξελίξεις και ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Σε μήνυμά του στο twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν όπως και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους. Επίσης σε μήνυμά της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, έκανε λόγο για ένα φρικτό γεγονός.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκοτίας, Χούμζα Γιούσαφ, ανέφερε ότι η σκέψη του είναι στα θύματα ζήτησε από τους πολίτες να μην μοιράζονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για το περιστατικό.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook