Τρεις ιστορίες αριστείας και μια επιτυχία κόντρα στα προγνωστικά στα Χανιά… Photos

τρεις-ιστορίες-αριστείας-και-μια-επιτ-1476042

Μια μοναδική ιστορία επιτυχίας κρύβεται πίσω από κάθε βαθμολογία υποψηφίου στις πανελλαδικές εξετάσεις: Παιδιά που έπιασαν «ταβάνι» και πιάνουν στόχους μιας ζωής, παιδιά με επιλογές που ίσως να ξαφνιάσουν, παιδιά που παίρνουν παράταση στο καρδιοχτύπι μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων και παιδιά που τα κατάφεραν… κόντρα στα προγνωστικά!

Το zarpanews.gr σας παρουσιάζει ορισμένες από αυτές:

Όλγα Τσιβουράκη: Με 18.905 μόρια στην Ψυχολογία Αθηνών

Την επιστήμη της ψυχολογίας και κυρίως την ψυχολογία των παιδιών που τόσο βάναυσα δοκιμάστηκε τα χρόνια της πανδημίας, θα επιλέξει για τις σπουδές της η Όλγα Τσιβουράκη. Πρόκειται για μία 100% συνειδητή επιλογή καθώς με τα 18.905 μόρια που συγκέντρωσε, θα μπορούσε να εισαχθεί σε οποιαδήποτε νομική σχολή. Όπως τονίζει στο zarpanews.gr η ψυχολογία ήταν αυτό που πάντα την ενδιέφερε γι’ αυτό και η απόφασή της έγινε απόλυτα σεβαστή από γονείς και καθηγητές.

«Το βρίσκω πολύ βαθύ και αληθινό. Ειδικά η παιδοψυχολογία, με ενδιαφέρει πολύ» σημειώνει.

Για τα παιδιά που ξεκινούν τώρα την γ’ λυκείου, τους καλεί «να μην το δουν σαν μια διαδικασία στείρας αποστήθισης να βάλουν τους δικούς τους στόχους με τον εαυτό τους και ακόμα και αν αποτύχουν να θυμούνται ότι αυτή η στεναχώρια και αυτός ο πόνος που νιώθουν σημαίνει πως ο στόχος τους είναι ακόμα εκεί, η θέλησή τους είναι ακόμα εκεί» τονίζει.

Η Όλγα έγραψε στρογγυλό 20 στα Λατινικά, 19,1 στα Αρχαία, 19,4 στην Ιστορία και 17,6 στην Νεοελληνική Γλώσσα.

Γωγώ Δαράκη: 18.625 μόρια – Νομική Αθηνών

Με στοχοπροσήλωση και μεθοδικότητα η Γωγώ Δαράκη από το ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας, κατάφερε να πετύχει χωρίς άγχος βαθμολογίες που θα της εξασφαλίσουν μια άνετη εισαγωγή στην Νομική Αθηνών! Έγραψε 20 Λατινικά, 19,7 ιστορία, 18 αρχαία και 16,8 έκθεση.

Η ίδια τονίζει στο zarpanews.gr πως οι νομική ήταν ο στόχος της… από όταν θυμάται τον εαυτό της! «Μου αρέσει το δίκαιο και η δικαιοσύνη και αυτό είναι που θέλω να υπηρετήσω με τη δουλειά μου» σημειώνει.

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας της; «Υπομονή και μεθοδικό διάβασμα». «Μια χρονιά είναι θα περάσει. Ο κόπος σας θα ανταμειφθεί στο τέλος. Να έχετε υπομονή, να επιμένετε και να μην τα παρατάτε» είναι η συμβουλή της στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την γ’ λυκείου.

Αλέξανδρος Φραγκιαδάκης: 17.380 για το Χημικό Αθηνών από ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας 

Ο Αλέξανδρος είναι ένα από τα παιδιά που είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται μετά την δημοσιοποίηση των βαθμολογίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκέντρωσε 17.380 και τώρα περιμένει μια… ελάχιστη πτώση 14 μορίων για να πετύχει την εισαγωγή του στο Χημικό Αθηνών.

Έγραψε 19,7 στην φυσική, 17,7 στα μαθηματικά, 17,7 στην χημεία και 13,6 στην έκθεση.

Στα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην γ’ λυκείου, συνιστά… υπομονή, ψυχραιμία να έχουν καλή ψυχολογία και να μην αφήνουν το άγχος να τους καταβάλλει.

Ευτυχία Μανιουδάκη: Επιτυχία… κόντρα στα προγνωστικά!

Μια διαφορετική ιστορία επιτυχίας και το δικό της δυνατό μήνυμα στέλνει η Ευτυχία Μανιουδάκη από το ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας.

«Εγώ όλο αυτό το είχα δει ως παιχνίδι. Ξύπνησα τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Αποφάσισα να αλλάξω τους καθηγητές μου, να βρω καθηγητές με «χημεία» και αυτό έκανα. Τους βρήκα και αυτοί ήταν που με βοήθησαν πάρα πολύ γιατί μέχρι τότε ήμουνα με ανθρώπους που πίστευαν ότι ούτε μέλλον είχα, ούτε θα καταφέρω κάτι. Το ότι αυτή τη στιγμή με τους βαθμούς μου πετυχαίνω την σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και με λίγη τύχη μπορεί να πιάνω μια σχόλη που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα καταφέρω, την σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία».

Το δικό της μήνυμα στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την προσπάθεια είναι ότι «σίγουρα είναι καλύτερο να προσπαθείς απ’ την αρχή αλλά κοίτα… υπάρχω κι εγώ που τα κατάφερα τους τελευταίους τρεις μήνες! Που όλοι έλεγαν «Βγαίνει», έλεγαν, «Δουλεύει νύχτα», «Άστην αυτήν… θα δούμε…». Ε, λοιπόν, είδαμε! Αυτό έχω να τους πω εγώ.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook