Τραγική η κατάσταση στα ΕΚΑΒ της Κρήτης: «Οι διασώστες απολυμαίνουν μόνοι τους τα ασθενοφόρα με… σπρέι»

τραγική-η-κατάσταση-στα-εκαβ-της-κρήτη-1192038

Εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για κάτι παραπάνω από ενάμιση χρόνο, από τότε που η πανδημία «χτύπησε» την πόρτα και στην χώρα μας.

Ήταν στην πρώτη γραμμή, μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, να προλάβουν τα βαριά περιστατικά κορονοϊού και να τα μεταφέρουν στο κοντινότερο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής.

Κι όμως, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, ολοένα και λιγοστεύουν, την ώρα που το ΕΣΥ τους έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη.

Στην Κρήτη, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σήμερα σε αναστολή (λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού) ξεπερνούν τους 40.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα ΕΚΑΒ της Κρήτης και πρόεδρο Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ,  Νίκο Καλογιαννάκη, η κατάσταση που βιώνουν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού είναι τραγική.

«Οι διασώστες δεν έχουν πάρει ακόμη άδειες και όπου να ‘ναι, θα αρχίσουν να παίρνουν τις αναρρωτικές. Δουλεύουν συνεχόμενα. Θα αρρωστήσουν οι ίδιοι στο τέλος» είπε.

Τα κενά στα Χανιά είναι 14, στο Ρέθυμνο 4, 2 στον Άγιο Νικόλαο, 1 στην Ιεράπετρα και 1 στη Σητεία ενώ μεγάλο πλήγμα έχει υποστεί το Ηράκλειο, αφού έχουν ήδη βγει εκτός 2 ασθενοφόρα καθώς 22 διασώστες (συμπεριλαμβανομένου και το παράρτημα στις Μοίρες) βρίσκονται σε αναστολή.

Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο, είναι ότι οι ίδιοι οι διασώστες στην Κρήτη, έχουν αναλάβει την απολύμανση των ασθενοφόρων με… ειδικό σπρέι, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Καλογιαννάκη δεν συμβαίνει σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας.

«Σε κανένα άλλο μέρος δεν γίνεται αυτό. Πάνε ειδικά κλιμάκια, με ειδικά μηχανήματα και απολυμαίνουν τα ασθενοφόρα μετά από περιστατικά. Με τα σπρέι που έχουμε εμείς, στο τέλος θα φθαρθούν και τα εργαλεία που έχουμε μέσα στα οχήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματά τους συζήτησαν πρόσφατα με την υφυπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα στην οποία και παρέθεσαν τα αιτήματά τους μεταξύ των οποίων είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να «ξεμπλοκαριστεί» επιτέλους, η εκπαίδευση του νέου προσωπικού, μέσω ΕΣΠΑ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook