Τούρτα τριπλής σοκολάτας με φουντούκι

Φοβερή τούρτα με τριπλή σοκολάτα και φουντούκι για φουλ σοκολατένια απόλαυση

10-12 μερίδες – Προετοιμασία 15′ Εκτέλεση 45′

Υλικά
Για τη βάση (παντεσπάνι):

  • 320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 130 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 2+¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. σόδα, μαγειρική
  • 1+¼ κ.γ. αλάτι
  • 300 ml γάλα, πλήρες
  • 1+¼ κ.γ. ξύδι
  • 130 ml ηλιέλαιο
  • 300 ml νερό, βραστό
  • 3 μέτρια αυγά
  • 1+¼ βανίλια, εκχύλισμα
  • 150 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα, καβουρδισμένα και επιπλέον 200 γρ. για το σερβίρισμα

Για την επικάλυψη:

  • 660 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή

Εκτέλεση για τη βάση: στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη βάση εκτός από τα αυγά και με τη βοήθεια του σύρματος τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Παίρνουμε δυο φόρμες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. και τις αλείφουμε με βούτυρο και κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ και στις δύο φόρμες στην ίδια ποσότητα.

Βάζουμε τις φόρμες στο φούρνο να ψηθούν για 30 με 35 λεπτά περίπου.Μόλις ψηθούν αφαιρούμε από το φούρνο τα παντεσπάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά.

Εκτέλεση για την επικάλυψη: Λιώνουμε ξεχωριστά τις σοκολάτες με τη μέθοδο μπεν μαρί και τις αδειάζουμε μέσα σε δύο μεγάλα διαφορετικά μπολ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις ετοιμαστεί τη μοιράζουμε στα μπολ με τις λιωμένες σοκολάτες. Ανακατεύουμε απαλά τη σαντιγί με την κάθε σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σύνθεση γλυκού: Προσεκτικά ξεφορμάρουμε τα παντεσπάνι και ακουμπάμε το πρώτο στο σκεύος που θα σερβίρουμε το γλυκό. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε το μείγμα της λευκής σοκολάτας ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη σοκολάτα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φουντούκια και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ