Τουρκία: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί σε νέο προεκλογικό σποτ του Ερντογάν

τουρκία-η-μετατροπή-της-αγίας-σοφίας-σ-1074830

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου. Υποψήφιοι στην εκλογική «μάχη» θα είναι ο απερχόμενος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον πρώτο να κάνει τα πάντα για να συσπειρώσει το ακροδεξιό του κοινό.

Μετά και το προηγούμενο προεκλογικό σποτ, στο οποίο παρουσίασε τη «Γαλάζια Πατρίδα», όπου και παρουσιάζεται «χάρτης» σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία «καταπίνει» το σύνολο σχεδόν των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Θράκη, το «AKP» επέστρεψε με νέο προεκλογικό σποτ στο οποίο αποτυπώνεται η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Το προεκλογικό σποτ, που αναρτήθηκε στα social media του κυβερνώντος κόμματος, γράφεται το εξής: «του Τούρκου η Κωνσταντινούπολη ας καταρρεύσει αν αλλάξει χέρια» και «ο σωστός άνθρωπος μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί». Με τη φράση ο «σωστός άνθρωπος», πιθανότατα αναφέρονται στον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Δόξα σοι Κύριε! Το δίκαιο έγινε πραγματικότητα. Προσευχήθηκε το απόγευμα στην Αγία Σοφία. Απο τότε του Τούρκου έγινε η Κωνσταντινούπολη. Αν γίνει κάποιου άλλου πρέπει να καταρρεύσει η Κωνσταντινούπολη. Η σωστή στιγμή είναι τώρα για να αγκαλιάσουμε την ιστορία μας. Ο σωστός άνθρωπος για τον αιώνα της Τουρκίας», ορισμένοι ακόμη στίχοι στο σποτάκι του ΑΚΡ.

 

reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook