Τότε δεν είχε κορονοϊό… Η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στα Χανιά το 1969 | Photo

τότε-δεν-είχε-κορονοϊό-η-περιφορά-της-771990

Η 21η Νοεμβρίου είναι ξεχωριστή μέρα για την πόλη των Χανίων καθώς γιορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου και η Παναγία η Τριμάρτυρη.

Δυστυχώς όμως λόγω των συνθηκών ο φετινός εορτασμός είναι τελείως διαφορετικός καθώς η λειτουργία με όλα τα μέτρα ασφαλείας, αλλά χωρίς λιτανεία.

Η εικόνα της πόλης φέτος είναι πρωτόγνωρη και για έναν ακόμα λόγο: Για την ακύρωση της περιφοράς της εικόνας της Παναγίας, η οποία ξεκινούσε από την Τριμάρτυρη και διέσχιζε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο διατηρείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα το zarpanews.gr παρουσιάζει μία φωτογραφία που μας γυρνάει στις 21 Νοεμβρίου του 1969.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Τότε δεν είχε κορονοϊό… Η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στα Χανιά το 1969 | Photo

  1. Ο Χριστός και η Παναγία δεν φοβούνται ούτε κοροϊδοϊούς ούτε κωρονοϊούς….
    Αυτούς τους φοβούνται οι άθεοι, αντίχριστοι που συμμετέχουν στα gay pride….
    Αυτά άλλωστε είναι τα μόνα που απέμειναν σήμερα…..

  2. ΝΤΡΟΠΗ για τους καθοδηγούμενους….ιεράρχες που κλειδαμπάρωσαν τις πόρτες της εκκλησίας ψέλνοντας μόνοι τους από μέσα…και ΘΛΙΨΗ για όλους εμάς τους υπόλοιπους που έχουμε αποδεχτεί πλήρως τον «φόβο» του Κορωνοϊού …μην τυχόν χάσουμε και το τελευταίο επιδοματάκι του Κούλη….Έως πότε άραγε κι αυτά???

  3. Αλίμονο σας και κρατήσετε θέση κρεβατιού σε νοσοκομείο ενώ την έχει ανάγκη δικός μου άνθρωπος! Και ελπίζω να μην είναι παιδί!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook