Τον Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας υποδέχθηκε ο Αρναουτάκης – Τι συζήτησαν

τον-γ-γ-έρευνας-και-καινοτομίας-υποδέχ-1249986

Ενημερωτική συνάντηση για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στα θέματα έρευνας και καινοτομίας με την κεντρική Διοίκηση και το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και την χρηματοδότηση δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης ,είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Θανάση Κυριαζή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, παρόντες ήταν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης, ο πρ/νος του τμήματος σχεδιασμού-προγραμματισμού της Γεν. Γραμματείας Έρευνας-καινοτομίας Αντώνης Γυπάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης καθηγητής Κώστας Στεφανίδης, η Γεν. Δντρια Ανάπτυξης Χρύσα Δασκαλάκη και η Πρ/νη της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασσωτάκη.

Ειδικότερα στη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Κόμβου Καινοτομίας στην Κρήτη, όπως προτείνεται από τα Ακαδημαϊκά-Ερευνητικά Ιδρύματα και την Περιφέρεια. Ο κ. Κυριαζής επισήμανε ότι, η Γεν. Γραμματεία, έχει την βούληση να συνδράμει στο έργο αυτό και περαιτέρω να συζητηθούν οι τρόποι υλοποίησης-χρηματοδότησής του.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση δράσεων έρευνας και καινοτομίας για τη νέα προγραμματική περίοδο τόσο στο πεδίο των Ακαδημαϊκών-Ερευνητικών Ιδρυμάτων όσο και των επιχειρήσεων.

Τέλος έγινε ενημέρωση στο Γεν. Γραμματέα για την σύσταση από την Περιφέρεια Κρήτης του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας θέμα για το οποίο ο κ. Κυριαζής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκφράζοντας την άποψη ότι, το παρατηρητήριο στην Κρήτη είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία και η λειτουργία του μπορεί να το αναδείξει ως πρότυπο εφαρμογής για ολόκληρη την χώρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook