Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να… εξαφανίσει το Silver Alert!

το-υπουργείο-προστασίας-του-πολίτη-απ-1062126

Η πετυχημένη υπηρεσία της «Γραμμής Ζωής» έμαθε ξαφνικά ότι η ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψε με το υπουργείο στις 21-1-2020 μνημόνιο συνεργασίας και για τις εξαφανίσεις ενηλίκων από 19-60 ετών.

Όλοι μας χρόνια τώρα αναγνωρίζουμε σχεδόν αυτόματα τα γνωστά πλέον σημάδια του κοινωνικού μηνύματος Silver Alert. Ξέρουμε ακούγοντας ακόμα και μόνο το ηχητικό σήμα ότι κάποιος ενήλικας χάθηκε.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει κι όταν χάνεται ένα παιδί και ξεκινάνε τα αγωνιώδη μηνύματα από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγκεκριμένα, μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή, το «Φως στο τούνελ», η υπηρεσία του Silver Alert ενημερώθηκε με αιφνίδιο τρόπο ότι ο οργανισμός «Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 21-1-2020 μνημόνιο συνεργασίας για τις εξαφανίσεις ενηλίκων από 19-60 ετών.

Επιπλέον δε, ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνει την ενεργοποίηση των κοινωνικών αυτών συναγερμών με μια νέα δική του υπηρεσία με το όνομα Missing Alert (τη βλέπουμε ήδη στις οθόνες μας), με χρήση της ευρωπαϊκής γραμμής 116000.

Χωρίς καμία περαιτέρω διαδικασία, συζήτηση και διαβούλευση, αποφασίστηκε ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνει να καλύψει το «κενό» που υπήρχε μέχρι σήμερα στις εξαφανίσεις ενηλίκων από 19-60 ετών με την πλήρη κάλυψη και στήριξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οπως ήταν φυσικό, μετά την ανεξήγητη αυτή επιλογή του υπουργού, ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου επικοινώνησε αμέσως με το ιδιαίτερο γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη για να ζητήσει μια συνάντηση μαζί του, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για όλα αυτά.

Ορίστηκε συνάντηση με τον αρμόδιο για το θέμα συνεργάτη του υπουργού στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους της υπηρεσίας Silver Alert οι κ. Γεράσιμος Κουρούκλης (πρόεδρος του οργανισμού «Γραμμή Ζωής» και διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert) και ο κ. Γεώργιος Τσούκαλης (ιδιωτικός ερευνητής και επίτιμο μέλος της υπηρεσίας Silver Alert).

Ο απολογισμός

250 ενήλικες επέστρεψαν στην οικογένειά τους τα τελευταία 6 χρόνια

Τα στοιχεία που παραθέτει το Silver Alert μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι: 250 ενήλικες κάτω των 60 ετών (19-60) επέστρεψαν σώοι στην οικογένειά τους τα τελευταία 6 χρόνια. Από το 2013 μέχρι σήμερα η υπηρεσία Silver Alert μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη και για τις εξαφανίσεις ενηλίκων της ηλικιακής ομάδας 19-60 ετών, υποχρέωση που της ανατέθηκε με διοικητική εντολή της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και με εισαγγελική εντολή.

Σύμμαχος της υπηρεσίας για την επίτευξη των στόχων της είναι και οι 28.000 εθελοντές αναζήτησης. Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας μαζί με την Ελληνική Αστυνομία στήριξαν και εμπιστεύτηκαν την υπηρεσία Silver Alert για εξαφανίσεις ενηλίκων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Η συνεργασία της υπηρεσίας υπήρξε παραδειγματική, αλλά κυρίως αποδοτική και επωφελής.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook