Το συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί με το κλειδί στο αυτοκίνητο

το-συνηθισμένο-λάθος-που-κάνουν-πολλο-1446832

Προσέχεις το αυτοκίνητο που έχεις σαν τα μάτια σου. Το πηγαίνεις τακτικά για σέρβις και αλλάζεις τα λάστιχα όποτε απαιτείται. Το πλένεις και μέσα-έξω και γίνεται κούκλα. Πιθανόν, βέβαια, δεν ξέρεις ότι ίσως κάνεις ένα λάθος που μπορεί να βλάπτει το αυτοκίνητο καθημερινά. Κάθε φορά που το χρησιμοποιείς. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πάει καθόλου το μυαλό σου σε αυτό.

Αν, λοιπόν, στο μπρελόκ που έχετε το κλειδί του αυτοκινήτου, έχετε ακόμη μια αρμαθιά από άλλα κλειδιά τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Και ο λόγος είναι ο εξής: Αυτό το αυξημένο βάρος που κρέμεται από τη μίζα επιβαρύνει κατά πολύ τα μηχανικά της μέρη. Ακόμη και αν για σένα το βάρος αυτό είναι αμελητέο, για τον διακόπτη της μίζας στο αυτοκίνητο τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Αυτό, μάλιστα, το βάρος σε συνδυασμό με το «χοροπήδημα» των κλειδιών κατά την οδήγηση στο αυτοκίνητο, φθείρει τα γρανάζια του μύλου της μίζας. Σταδιακά αυτό καταλήγει να αποτελεί πιο σοβαρό πρόβλημα για τον διακόπτη της μίζας που μπορεί να πάθει και βλάβη. Η αμερικανική εκστρατεία ασφαλέστερης οδήγησης Car Care Council μάς συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε με το αυτοκίνητο και το κλειδί. «Για να προσθέσεις χρόνια στο σέρβις του διακόπτη της μίζας» αναφέρει και προσθέτει: «αγόρασε ένα ελαφρύ μπρελόκ και οδήγησε μόνο με το κλειδί που έχει το αυτοκίνητο στη μίζα»

Την επόμενη φορά που θα παρατηρήσεις ότι το κλειδί μαγκώνει όταν προσπαθείς να βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο μην το αγνοήσεις. Αυτό είναι μια επαρκής ένδειξη πως ο διακόπτης της μίζας έχει κάποιο πρόβλημα και ζητάει την προσοχή σου. Και θυμίσουν να βγάλεις τα πολλά κλειδιά πάνω από το μπρελόκ. Το ιδανικό είναι να έχεις ξεχωριστά το κλειδί σου από οποιοδήποτε άλλο κλειδί. Δεν είναι, μάλιστα, καν απαραίτητο να το κρεμάς σε μπρελόκ. Αν φοβάσαι ότι θα το χάσεις μάλλον πρέπει να γίνεις πιο συνεπής με αυτό.

exploriggreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook