Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές κάλπες

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα –δεν το λες και μικρό– είναι οι εσωκομματικές κάλπες που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, για την εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Καλά, δεν περιμένουμε και κάποια έκπληξη από όσους πάνε. Ο Τσίπρας θα πάρει ένα ποσοστό συντριπτικό και χωρίς αντίπαλο μάλιστα. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι, πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν.

Σε ένα βαθμό έβαλε κάποιον πήχη το ΚΙΝΑΛ, με πάνω από 150.000 συμμετοχή την περασμένη Κυριακή και ως εκ τούτου παρ’ ότι είναι διαφορετικό το κομματικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τους έπεφτε και άσχημα να αγγίξουν, ή να ξεπεράσουν τις 100.000 όσοι προσέλθουν στις κάλπες. Η βάση είναι οι 60.000 που έχουν εγγραφεί ως μέλη;

Θα μου πείτε, μα, τον… «λογαριασμό στην κυβέρνηση» -όπως λέει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ- θα τον στείλουν μόνο όσοι πάνε στις κάλπες της Κυριακής;

Όχι βέβαια, αλλά πάντα έχει σημασία η συμμετοχή σε τέτοιες διαδικασίες. Δίνει το στίγμα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λάθος η διαδικασία που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, να πρέπει να γραφτούν ως μέλη του πρώτα για να ψηφίσουν μετά, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να γραφτούν ως μέλη. Έτσι, χάνει σημαντικό κομμάτι πολιτών που θα ψήφιζαν αύριο και θα εμφάνιζε μεγαλύτερη ακόμη συμμετοχή στη διαδικασία. Μεγάλο λάθος!!! Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, όταν πρόκειται για πολίτες πρώην νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟΚτζήδες, που ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, επιθυμούν τη συμετοχή στην αυριανή διαδικασία, αλλά δεν θέλουν να εγγραφούν ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
    Κρίνω με βάση την προσωπική μου περίπτωση και ορισμένων φίλων και γνωστών.

  2. ΑΝ ΑΜΑΖΩΞΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΞΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΓΑΗΡΕ ΣΤΟ [ΘΕΣΜΟΘΕΤΙΜΕΝΟ] ΚΑΙ [ΕΘΝΙΚΟ] ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟ …. ΤΟΥ 3% . ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ…..

  3. Τελικά, μπορεί και να έχω άδικο. Από την έως τώρα συμμετοχή των πολιτών, φαίνεται πως έκανα λάθος στην εκτίμησή μου. Γιατί έτσι φαίνεται να εγγράφτηκαν περισσότερα μέλη. Ίσως όμως να μπορούσε να προβλεφθεί και η περίπτωση των απλών φίλων του κόμματος, τουλάχιστον ως προς την εκλογή προέδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ