Το όνειρο έγινε πραγματικότητα: Ένα κέντρο ημέρας πρότυπο για τα παιδιά του ΚΗΦΑΑΜΕΑ στα Χανιά | Video + Photos

το-όνειρο-έγινε-πραγματικότητα-ένα-κέ-1654103

Το δικό τους σύγχρονο κέντρο ημερήσιας φροντίδας απέκτησαν τα 20 παιδιά του ΚΗΦΑΑΜΕΑ στα Χανιά μετά από 15 χρόνια προσπαθειών και χάρη στην οικονομική στήριξη όλης της χανιώτικης κοινωνίας.

Ο νέος χώρος απλώνεται σε έκταση 660 τμ και διαθέτει προδιαγραφές ασφαλείας, ψυχαγωγίας, ανάπαυσης και θεραπείας και εγκαινιάστηκε το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Η πρόεδρος του ΚΗΦΑΑΜΕΑ, Νίκη Βελεγράκη, σήμειωσε πως «επιτέλους μετά από 15 χρόνια, καταφέραμε όλοι μαζί να γίνει πραγματικότητα αυτό που ονειρευτήκαμε. Ένα όνειρο που ξεκίνησε το 2009 με την δωρεά του οικοπέδου από την ενορία και γίνεται σήμερα ένα κέντρο ημέρας σύγχρονο, περίπου 700 τετραγωνικά μέτρα, ασφαλές, με προδιαγραφές ΑΜΕΑ, σύγχρονο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό» ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι το κάθε ευρώ που έδωσαν έπιασε τόπο:

Η προϊσταμένη του κέντρου Αγγελική Καπλανίδου, σημείωσε:

«Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 20 παιδιά ενώ η νέα μας αδειοδότηση είναι για 35 άτομα. Το κτήριο έχει έκταση περίπου 660 τμ και διαθέτει αίθουσα φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπειας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης, αίθουσα ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, αίθουσα μεσημεριανής ανάπαυσης και μια υπερσύγχρονη παιδική χαρά πιστοποιημένη για ΑΜΕΑ.

Ο αντιδήμαρχος Στέλιος Μιχαηλάκης, αναφέρθηκε στην διαδικασία του να διοχετευτεί μια μεγάλη δωρεά από το Βέλγιο για τον νέο χώρο στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της δωρήτριας:

Στο χρονικό της δωρεάς από την βαρόνη του Βελγίου προς τα Χανιά, αναφέρθηκε ο στρατιωτικός ε.α. Στέλιος Μπούρλος που με δική του πρωτοβουλία έστρεψε την δωρεά προς τα Χανιά λειτουργώντας ως σύνδεσμος ανάμεσα στον Βελγικό οργανισμό και στον Στέλιο Μιχαηλάκη.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook