Το νέο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ «διαγράφει» το Facebook

το-νέο-εξώφυλλο-του-τιμε-διαγράφει-τ-1295561

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έγινε εξώφυλλο στο TIME, το οποίο μας ρωτά εάν θέλουμε να διαγράψουμε το Facebook.

Άλλο ένα δυναμικό και στοχευμένο εξώφυλλο κυκλοφόρησε το αμερικανικό περιοδικό Time, θίγοντας το θέμα των αποκαλύψεων για το Facebook, που έφερε στο «φως» η πρώην product manager της εταιρίας, Φράνσις Χάουγκεν.

Συγκεκριμένα, το εξώφυλλο φιλοξενεί τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και είναι διαμορφωμένο σαν μια οθόνη, όπου υπάρχει η επιλογή «διαγραφή του Facebook;».

Το μήνυμα φαίνεται πως είναι ξεκάθαρο, καθώς αν και οριακά, ο κέρσορας βρίσκεται στην πλευρά της διαγραφής και όχι της ακύρωσης, έτοιμος για το καθοριστικό «κλικ»!

Δείτε το πολυσυζητημένο εξώφυλλο:

Η δημοσίευση αυτή, έρχεται εν μέσω των ισχυρισμών ότι ο κολοσσός των social media τροφοδοτεί το διχασμό, βλάπτει τα παιδιά και βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια.

Το Facebook σε κρίση – Οι σοβαρές αποκαλύψεις

Όλα ξεκίνησαν όταν η 37χρονη Χάουγκεν, πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία του Ζάκερμπεργκ ,αποκάλυψε την αμφιλεγόμενη τακτική του Facebook να προσβλέπει σε υψηλότερα κέρδη με διακύβευμα την ασφάλεια των χρηστών.

Η ίδια διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα στη Wall Street Journal, κατηγορώντας τον όμιλο ότι «επιλέγει το όφελος παρά την ασφάλεια», των χρηστών του.

«Είδα ότι το Facebook βρέθηκε κατ’ επανάληψη αντιμέτωπο με συγκρούσεις μεταξύ των δικών του κερδών και της ασφάλειάς μας. Eπέλεγε πάντα υπέρ του κέρδους του» τόνισε η Φράνσις Χόγκεν στην κατάθεσή της στην επιτροπή Εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας.

Επίσης, προειδοποίησε προειδοποίησε πως: «Αν δεν ελεγχθεί, το Facebook θα συνεχίσει να κάνει επιλογές ενάντια στο κοινό καλό. Το Facebook μπορεί να αλλάξει, αλλά δεν θα το κάνει από μόνο του. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα χρόνο για δράση. Αλλά πρέπει να δράσουμε τώρα».

Κατά το μαζικό μπλακ άουτ σε Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp, τη Δευτέρα (4/8), η 37χρονη, σε ακρόαση του Κογκρέσου δήλωσε ότι «για περισσότερες από πέντε ώρες το Facebook δεν χρησιμοποιήθηκε για να εμβαθύνει διαιρέσεις, να αποσταθεροποιήσει δημοκρατίες και να κάνει τα νεαρά κορίτσια και γυναίκες να αισθάνονται άσχημα για τα σώματά τους».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook