Το μέτρο που καταργείται στις 7 Μαρτίου για τους ανεμβολίαστους

το-μέτρο-που-καταργείται-στις-7-μαρτίου-1386074

Ανατροπή με τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Αν και όλα έδειχναν ό,τι θα καταργούνταν, ωστόσο, η επιτροπή είχε διαφορετική άποψη. Όταν θα αρθεί, θα αφορά και τους ανεμβολίαστους.

Η χρήση της μάσκας παραμένει στους εξωτερικούς χώρους τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας τελικά δεν άναψε χθες το «πράσινο φως» για την κατάργησή της στους εξωτερικούς χώρους, καθώς θεώρησε πως λίγο πριν από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις θα αύξανε τον κίνδυνο διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι από πλευράς ειδικών θα γίνει αυστηρή σύσταση οι μάσκες να διατηρούνται σε περιπτώσεις συνωστισμού.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ωστόσο ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής έδωσε χθες μιλώντας στην ΕΡΤ μία πιθανή ημερομηνία για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Η απόφαση θα αφορά και στους ανεμβολίαστους.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι το μέτρο αναμένεται να πάψει να ισχύει από την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή στις 7 Μαρτίου.

Παράλληλα, ωστόσο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε ότι η χαλάρωση των μέτρων πρέπει θα να ακολουθείται από διαρκή επαγρύπνηση, επειδή η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Άρση μέτρων: Θα είναι ολέθριο να χαλαρώσουμε

Υπάρχουν όμως και οι φωνές των ειδικών που φωνάζουν να μην χαλαρώσουν τα μέτρα. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου κ. Νίκος Καπραβέλος είπε ότι σε περιόδους ύφεσης περιορίζεται εκεί όπου υπάρχουν συνωστισμοί.

«Το λάθος είναι να περάσει ως χαλάρωση των μέτρων. Στους κλειστούς χώρους όπου όντως μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση μπορεί να διατηρηθεί».

Kαι όπως πρόσθεσε, ο ιός δεν έχει γίνει ενδημικός και δεν είναι ακίνδυνος. «Δεν βρήκαμε το εμβόλιο που θα μας προστατεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο ιός εξακολουθεί να είναι φονικός. Δεν υπάρχει κανένα βιβλιογραφικό δεδομένο που να λέει ότι περάσαμε σε ενδημική μορφή και δεν περιμένουμε άλλες εξάρσεις».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε προ ημερών ότι θα πορευτούμε με τις μάσκες σίγουρα για τους εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον ως το Πάσχα.

«Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

3 thoughts on “Το μέτρο που καταργείται στις 7 Μαρτίου για τους ανεμβολίαστους

  1. Ο/Η Να δικαστεί ο μητσοτακης και η κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία, μαζί και δικαστικοί, γιατροί και δημοσιoγραφοι λέει:

    Καραγκιοζιλίκια για καραγκιοζηδες ! Ρε πατριώτες σε όλο τον κόσμο όχι μόνο καταργήθηκαν οι μάσκες , τα πιστοποιητικά και τα εμβόλια αλλά ο κόσμος άρχισε ήδη τις μηνύσεις για τα κυβερνητικά λαμόγια, τους γιατρούς παπαγαλάκια, τους δικαστικούς και τους δημοσιογράφους που υποστήριξαν την απάτη του κορωνοιού και δολοφόνησαν χιλιάδες ηλικιωμενους ! Εσάς ο μεγάλο-απαταιωνας μητσοτακης με τη συμμορία σας ξευτιλιζει ακόμα όπως έκανε τα δυο τελευταία χρόνια με το ξύλο, τα λοκνταουν, τα πρόστιμα, τα κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις που φτωχευσαν για να τα αγοράσανε οι Γερμανοί τζάμπα την ίδια ώρα που ταϊζετε και συντηρούσαμε 1εκατομυριο λαθραίους που δεν είχαν κανενα περιορισμό. Να συλλάβετε το πολιτικό ανθελληνικό σκουπίδι και όλο το γυφτοσογο Μητσοτακη και να δικαστούν για εσχάτη προδοσία μαζί με ολους που τους στήριξαν και τους κάλυψαν στο μεγαλύτερο έγκλημα κατά της χώρας από την εποχη ίδρυσης του. Μονο τότε θα απελευθερωθούμε από τους ανθελληνες προδότες και τους πραγματικούς εχθρούς που ροκανίζουν τον πλούτο, τον ιδρώτα και το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων. Το χρωστάμε τα παιδιά ας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook