Το «φαινόμενο» Tarja Turunen στα Χανιά αποκλειστικά για την Ελλάδα την Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Chania Rock Festival

το-φαινόμενο-tarja-turunen-στα-χανιά-αποκλειστ-834491

Στο πλαίσιο του Chania Rock Festival η Τarja Turunen, η νούμερο ένα καλλιτέχνις στο είδος της, θα κάνει μια αποκλειστική εμφάνιση για την Ελλάδα κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το χανιώτικο μουσικό φεστιβάλ που αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς.

Όπως είπε στο zarpanews.gr ο Νίκος Αθηναίος από τη διοργάνωση, δεν ήταν τόσο εύκολο αλλά μετά τις εμφανίσεις τόσο σπουδαίων ονομάτων της rock τα τελευταία χρόνια στο φεστιβάλ αποδέχτηκε την πρόταση και μάλιστα όχι μόνο θα έρθει απλά για την εμφάνιση αλλά θα παραμείνει για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά της στα Χανιά.

Είναι μια γνήσια ντίβα της rock μουσικής, με λαμπρή καριέρα, που τραγουδά με την ίδια άνεση heavy metal και όπερα. Η Tarja, μία από τις πιο δημοφιλείς περσόνες στη rock μουσική, έρχεται να ξεσηκώσει το Chania Rock Festival και να μας καθηλώσει με τη μαγική της φωνή.

Η Tarja Turunen, Φιλανδικής καταγωγής, είναι πολλά περισσότερα από μία απλή τραγουδίστρια. Αρχικά έγινε γνωστή μέσα από το κορυφαίο συμφωνικό μέταλ συγκρότημα όλων των εποχών, τους NIGHTWISH, όπου ήταν ιδρυτικό μέλος και τραγούδησε στους πέντε πρώτους, μνημειώδεις δίσκους των εκατομμυρίων πωλήσεων, αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από το σχήμα, αναγκάζοντας τον ηγέτη του να δηλώσει ότι ψάχνει μία εντελώς διαφορετική τραγουδίστρια, αφού γνωρίζει πως δεν πρόκειται να βρει δεύτερη σαν εκείνη.

Η σόλο καριέρα της, με το γκρουπ που φέρει το όνομά της, TARJA, τη βρίσκει να είναι πλέον η βασική συνθέτης των τραγουδιών και να ξεφεύγει από τα στεγανά του heavy metal, χωρίς βέβαια να το αποκηρύσσει. Απλά το συνοδεύει με αρκετά pop στοιχεία και περισσότερη opera.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι μία τραγουδίστρια με αξιοθαύμαστο εύρος φωνής (τρεις οκτάβες), η προσωπικότητά της είναι τεράστιας εμβέλειας. Δίχως να παραβλέπουμε τις εξαιρετικές σπουδές της, η Tarja είναι μία καλλιτέχνιδα – έμβλημα για τη χώρα της και τη Σκανδιναβία γενικότερα. Είναι σίγουρα η πιο επιδραστική και πιο αναγνωρίσιμη τραγουδίστρια για ολόκληρο το ιδίωμα του συμφωνικού metal με γυναικεία φωνητικά.

Στη χώρα της, απολαμβάνει status σούπερ σταρ. Έχει κληθεί στο προεδρικό Μέγαρο για να γιορτάσει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φιλανδίας το 2003 και το 2007 έχει τραγουδήσει για την ίδια επέτειο, τον εθνικό ύμνο της χώρας. Λίγα χρόνια πριν, ήταν η κεντρική τραγουδίστρια στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με την παρουσία πάλι του Πρωθυπουργού της χώρας και ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση.

Έχει τραγουδήσει μέχρι και στον αποχαιρετιστήριο αγώνα της διάσημης Γερμανίδας πυγμάχου, Regina Halmich, ενώ έχει υπάρξει star coach στη Φιλανδική version του τηλεπαιχνιδιού για τουλάχιστον δύο σεζόν “The Voice” (κάπου εδώ κάντε και τις αντίστοιχες συγκρίσεις με το δικό μας…)

Καλλιτέχνις με απίστευτες δυνατότητες, τεράστιο κατάλογο τραγουδιών, γεμάτη δημιουργικές ανησυχίες, μεγάλη βάση οπαδών, σαγηνευτική παρουσία, δυναμική περσόνα και πάντα με εκπληκτικούς μουσικούς που την πλαισιώνουν. Αν μπορούμε να ρισκάρουμε μία πρόβλεψη, η εμφάνισή της, θα είναι από τις πιο σημαδιακές που έχουν περάσει ποτέ από το Chania Rock Festival από το 2002 που ξεκίνησε ο θεσμός.

10 συνολικά σχήματα θα συμμετέχουν στο φετινό διήμερο Chania Rock Festival ενώ από τη διοργάνωση θα γίνουν προσπάθειες, αν έχει τη βοήθεια του Δήμου, να προστεθεί και τρίτη μέρα με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο,και με τη συμμετοχή αποκλειστικά τοπικών σχημάτων. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία λοιπόν σε νέα χανιώτικα σχήματα να μοιραστούν τη σκηνή με τα μουσικά μεγαθήρια που έρχονται 5-6 Ιουλίου . Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμος θα βοηθήσει το θεσμό του Chania Rock Festival που είναι η μόνη πολιτιστική εκδήλωση στην Κρήτη που φέρνει κόσμο ειδικά για το festival στο νησί. Ειδικά φέτος και ενώ είμαστε 100 μέρες πριν το φεστιβαλ έχουν προπωληθεί εισιτήρια σε 21 χώρες και σαφώς είναι απόδειξη ότι ο Μουσικός Τουρισμός έχει μέλλον με τέτοιες διοργανώσεις. Απ΄όσο γνωρίζουμε άλλωστε ποτέ, καμία Δημοτική Αρχή, δε στήριξε σοβαρά αυτήν την προσπάθεια. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει κάτι;

Τα εισιτήρια κυκλοφορούν ήδη και μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε online από τη σελίδα του C.R.F www.chaniarockfestival.gr είτε και από τα σημεία προπώλησης για τα Χανιά (Αvalon Rock Pub στο Παλιό Λιμάνι και το Bar 53 στη Σπλάτζια)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook