Την βίασε… Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη | Photos

την-βίασε-σοκάρουν-οι-λεπτομέρειες-τ-893236

Στο φως είναι πλέον όλα τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την ανατριχιαστική υπόθεση δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton μετά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομκός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Παρασκευάς Χηνόπουλος και η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου, αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που έχει απασχολήσει εδώ και μέρες τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Η σημερινή συνέντευξη τύπου των αστυνομικών αρχών της Κρήτης, αξίζει να επισημανθεί πως αποκάλυψε σε όλη τους τη διάσταση, συνταρακτικές λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το τραγικό τέλος της κορυφαίας βιολόγου.

Παράλληλα επίσης, σε πλήρη διάσταση αποκαλύφθηκε και η προσωπικότητα του φερόμενου ως δράστη (δείτε εδώ) της δολοφονίας της 60χρονης, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου, ο 27χρονος δράστης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ισχυρίστηκε ότι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε την Αμερικανίδα να κινείται πεζή με κατεύθυνση το μνημείο των Πεσόντων Ευέλπιδων και έχοντας και έχοντας ως κίνητρο την σεξουαλική της κακοποίηση την χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει. Μάλιστα ο νεαρός, διασταυρώθηκε με την γυναίκα αρχικά και μετά γύρισε προς τα πίσω όπου και έκανε οτι έκανε.

Έχοντας χάσει τις αισθήσεις της η Αμερικανίδα, την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου. Εκεί, αφού την βίασε, την πέταξε στο σημείο όπου τελικά βρέθηκε.

Στη συνέχεια σκέπασε το στόμιο με την παλέτα που υπήρχε και κατευθύνθηκε στο παρακείμενο νεκροταφείο όπου καθάρισε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν.

Τι προέκυψε από τα όσα έγιναν γνωστά σήμερα:

Σε ότι αφορά τις συνθήκες του θανάτου της γυναίκας:

Όπως ανέφερε η Προϊστάμενη Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κρήτης, Αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε προσδιορίστηκε ως χρόνος θανάτου το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου.

Πιθανολογείται πως προέκυψε εξαιτίας των κακώσεων που έφερε η Αμερικανίδα καθώς ο δράστης τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο του, ενώ ο θάνατος της προήλθε από την ασφυξία που ενδεχομένως οφείλεται από τα κατάγματα που είχε στα πλευρά το θύμα.

Επισημαίνεται πως ο 27χρονος πριν πετάξει στην κυριολεξία την γυναίκα στο γερμανικό καταφύγιο την είχε βιάσει.

Αυτό μάλιστα συνέβη στη διάρκεια της μιας ώρας και των είκοσι λεπτών περίπου που έμεινε με την βιολόγο στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν διευκρινίζεται πάντως αν η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν βιάστηκε.

Σε οτι αφορά το τι ώθησε τον φερόμενο ως δράστη στην πράξη αυτή, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, αυτό ήταν ένας θυμός χωρίς όμως να προσδιορίζονται τα αίτια του, και εκφράστηκε με τον τρόπο αυτό.

Επισημαίνεται μάλιστα πως αυτό το συναίσθημα έχει κυριεύσει και στο παρελθόν τον 27χρονο, χωρίς όμως, όπως τουλάχιστον ο ίδιος διατείνεται, να έχει εκφραστεί σε βάρος κάποιου ατόμου – γυναίκας, αν και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Σημειώνεται πάντως πως από την έως τώρα προανάκριση όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος κ. Γιώργος Λυμπινάκης, δεν προκύπτει η εμπλοκή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, άλλου ατόμου στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων  κ. Πάρη Χηνόπουλο ο δράστης την συγκεκριμένη ημέρα βγήκε έξω για να να κάνει σεξ, ενώ σε αυτή του την επιθυμία συνηγορούσε και το γεγονός του ότι παρακολουθούσε sites με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Από όλους τους χώρους ελήφθησαν ίχνη πιθανόν αιματικών στοιχείων και λοιπά πειστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, πειστήρια – είδη ένδυσης καθώς και ράβδος, που κατείχε παράνομα.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των  εργαστηριακών, ιατροδικαστικών  και τοξικολογικών εξετάσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook