Την συμμετοχή στον διαγωνισμό για τα ακίνητα της πρώην Ε.Α.Σ προτείνει στον Δήμαρχο Αποκορώνου η αντιπολίτευση

την-συμμετοχή-στον-διαγωνισμό-για-τα-α-1272793

Την συμμετοχή σε διαγωνισμό για ένα από τα ακίνητα της πρώην Ε.Α.Σ Αποκορώνου –Σφακίων προτείνει στον Δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, η παράταξη  Αποκόρωνας Ενότητα Ελπίδα και Προοπτική.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανκοίνωση:

Προτείνουμε στο Δήμαρχο να σκεφτεί σοβαρά τη πιθανότητα ο δήμος Αποκορώνου να συμμετέχει σε διαγωνισμό για ένα από τα ακίνητα της Ε.Α.Σ και να προβλέψει στον προϋπολογισμό για το έτος 2022 το ποσό που απαιτείται.

Πληροφορηθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διαγωνισμός για την πώληση ακινήτων της πρώην Ε.Α.Σ Αποκορώνου –Σφακίων ο οποίος σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα απέβη άκαρπος αφού ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον γι’ αυτά.

Πολλά και ποικίλα τα συναισθήματα για το ξεπούλημα αυτό, όμως είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχτούμε.

Κατά τη ψήφιση του ισολογισμού του δήμου Αποκορώνου στο Δημοτικό Συμβούλιο στην αναλυτική έκθεση των ορκωτών λογιστών (σελ.8) διαβάζουμε το εξής:

Ο Δήμος στην παρούσα χρήση δεν τήρησε λογιστικές διαχειριστικές αποθήκες. Κατά τη γνώμη μας, ανεξάρτητα από τη μη ύπαρξη νομικής υποχρέωσης, για διαχειριστικούς λόγους θα πρέπει να τηρούνται λογιστικές-διαχειριστικές αποθήκες, για τα αναλώσιμα κύρια υλικά του (υλικά δικτύου ύδρευσης-άρδευσης και αποχέτευσης, καθαριότητας πρασίνου-περιβάλλοντος, ανταλλακτικά παγίων και λοιπά αναλώσιμα), με τη παρακολούθηση της διαχείρισης αυτών κατά την εισαγωγή και την εξαγωγήτους.

Επειδή ουδείς γνωρίζει τι υλικά υπάρχουν και που βρίσκονται με αποτέλεσμα να αγοράζονται ξανά και ξανά τα ίδια επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του δήμου.

Επειδή ουδεμία ασφάλεια δεν υπάρχει για τα αυτοκίνητα και τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου αφού παντού βλέπεις παρκαρισμένα και παρατημένα οχήματα.

Δεν είναι κρίμα κ. Δήμαρχε μηχανήματα και νέα απορριμματοφόρα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να βρίσκονται αφύλαχτα και χωρίς προστασία;

Η παράταξη ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ θεωρεί ότι ο δήμος Αποκορώνου μπορεί και πρέπει να συμμετέχει στον επαναληπτικό διαγωνισμό η στον δεύτερο διαγωνισμό που θα ακολουθήσει για τα υπόλοιπα ακίνητα της Ε.Α.Σ, η να έρθει σε συνεννόηση με την αρμόδια Τράπεζα, προκειμένου με το καλύτερο δυνατό τρόπο, να αποκτήσει επιτέλους ένα δικό του χώρο για την αποθήκευση, την προστασία, και την σωστή διαχείριση όλων των υλικών της υπηρεσίας ύδρευση, της υπηρεσίας καθαριότητας αλλά και για την ασφάλεια και προστασία όλων των οχημάτων, των χωματουργικών μηχανημάτων και γενικά της κινητής περιουσίας του δήμου.

Είναι μια καλή επένδυση η οποία μόνο όφελος μπορεί να αποφέρει στο δήμο Αποκορώνου και πιστεύουμε ότι θα στηριχθεί από όλες τις παρατάξεις του.

Προτείνουμε στο Δήμαρχο να σκεφτεί σοβαρά τη πιθανότητα ο δήμος Αποκορώνου να συμμετέχει σε διαγωνισμό για ένα από τα ακίνητα της Ε.Α.Σ και να προβλέψει στον προϋπολογισμό για το έτος 2022 το ποσό που απαιτείται.

Το κλίμα ενότητας, ομοψυχίας και καλής συνεργασίας απαιτεί και καλή πρόθεση και επιτυγχάνεται με σωστές αλλά απαραίτητες κινήσεις.

Είναι δικιά σας ευθύνη κ. Δήμαρχε , η οργάνωση και η παροχή προς τις υπηρεσίες όλων εκείνων που θα κάνουν τη δουλειά τους αποδοτικότερη και πιο ανθρώπινη

Ο Αποκόρωνας αξίζει και ΠΡΕΠΕΙ να πάρει πίσω, τουλάχιστον ένα από τα ακίνητα του. Το έχουν πληρώσει οι δημότες του.

Για την παράταξη Αποκόρωνας Ενότητα Ελπίδα και Προοπτική, Ρένα Τερεζάκη

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook