Την ημέρα της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, ο Κούγιας μιλάει για υπέρογκα έξοδα κηδείας…

Για τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και τα όσα διαμείφθηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών γύρω από την κηδεία και την ταφή του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μίλησε στο star.gr ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσώπησε το γραφείο τελετών και εμμέσως, όπως είπε και την Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

«Ήταν μια δοκιμασία όλη αυτή η διαδικασία, γιατί ουσιαστικά η δίκη δεν αφορούσε κάτι που να τιμά τη μνήμη του Θεοδωράκη, αντιθέτως τη βεβήλωνε. Ήταν διαγωνισμός του ποιου προσώπου θα κερδίσει από αυτήν την ταφή. Είτε αυτό είναι το γραφείο τελετών, είτε αυτοί οι οποίοι θα επέλεγαν το γραφείο τελετών», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος έκανε λόγο για μία κωμικοτραγωδία, που είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του.

«Είδα πατέρα και κόρη δικηγόρους, που ο πατέρας είναι ο δικηγόρος που έχει το γραφείο να δηλώνει ότι “Εγώ εκπροσωπώ τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη και επιθυμία της είναι την ταφή να επιμεληθεί το συγκεκριμένο γραφείο και να επιμεληθεί και του προσκυνήματος και των υπολοίπων διαδικαστικών της τελετής”.

Και είδα και την κόρη, η οποία δεν έχει καμία παρουσία δικηγορική αλλά είναι μαζί με τον πατέρα της, να λέει ότι «Εγώ εκπροσωπώ τη σύζυγο του Θεοδωράκη και τον γιο και εμείς δεν συμφωνούμε με την κυρία Μαργαρίτα Θεοδωράκη και θέλουμε την τελετή να επιμεληθεί ο Σύλλογος Φίλων Θεοδωράκη και αυτός να επιλέξει και το πρόσωπο ή την εταιρεία που θα επιμεληθεί τα διαδικαστικά για την τελετή”.

Τώρα βλέποντας αυτό που αρχικά με σόκαρε, σκέφτηκα να φύγω από τη διαδικασία, αλλά εκείνο που κατάφερα ήταν να δείξω αυτήν την προσβολή της μνήμης του Θεοδωράκη και μέσα στη δικαστική αίθουσα και με την ανακοίνωση την οποία έκανα», σημείωσε.

«Όλα γίνονται για τα χρήματα»
Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, αιτία για τη διαμάχη που έφτασε μέχρι το Πρωτοδικείο Αθηνών, είναι τα χρήματα.

Όλα γίνονται για τα χρήματα, τα οποία επιτρέψτε μου να σας πω είναι πολλά. Πολλά είναι ακόμα και για το προσκήνιο και το παρασκήνιο της ταφής. Τα της κληρονομιάς έπονται.

Αναφερόμενος στη σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη, αναρωτήθηκε πώς επέλεξε δικηγόρο, δεδομένου ότι είναι τρία χρόνια σε κώμα και δεν έχει καμία επικοινωνία με το περιβάλλον.

«Και ο γιος του έχει προβλήματα που τα γνωρίζουμε όλοι μας. Όσον αφορά στο Σύλλογο Φίλων, μου φαίνεται εντελώς άκομψο και προσβάλλει τη μνήμη του Θεοδωράκη. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να τον πάνε να κάνει ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο στο οποίο εκτός του να επιλέγει τον τόπο που θα ταφεί, να επιλέγει και γραφείο τελετών, σε ηλικία 96 ετών το 2020», πρόσθεσε.

«Θα στραφούμε δικαστικά κατά όλων»

Αναφερόμενος στην αντίδραση του γραφείου τελετών, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, που δίνει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020, ο κ. Κούγιας σημείωσε:

Θα στραφούμε δικαστικά κατά όλων και θα αποκαλύψουμε και το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας, όπως και τι έχει κοστίσει μέχρι τώρα στο γραφείο τελετών όλη αυτή η δοκιμασία.

Ο ίδιος μάλιστα απαρίθμησε κάποια από τα έξοδα του εντολέα του.

«Το γραφείο τελετών παρέλαβε τη σορό, φρόντισε να τοποθετηθεί σε ψυγείο, καθώς χρειάζεται ειδική περιποίηση το πτώμα για να διατηρηθεί για λαϊκό προσκύνημα, ενώ υπήρξε παραγγελία ενός ιδιαίτερου φέρετρου και αυτοκινήτων. Θα υπήρχαν 25 συνοδοί, στους οποίους προκαταβάλλονται τα χρήματα και συγχρόνως υπάρχει και μια βόμβα είδηση που θα την αποκαλύψουμε στο μέλλον, για το πόσα χρήματα έδωσε και πού τα έδωσε το γραφείο τελετών. Μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί πάνω από 100.000 ευρώ, τα οποία τα έχει βάλει από την τσέπη του», αποκάλυψε μιλώντας στο star.gr.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα τα κοράκια στο …..σπορ τους ! Τι είδωλα και τι ήρωες, ο άνθρωπος ξαναλέω ήταν πεταμένος σε μια γωνία για χρόνια λόγω ηλικίας. Κανείς δεν ενδιαφερόταν. Και μόλις πέθανε, πέσανε οι βρυκολακες, οι μάντακες, οι κοριοί καίτα τρωκτικά και απαίτησαν να πιουν τη δόση τους. Το ίδιο κάνουν καθημερινά στην πατρίδα ! Τρωκτικά πολιτικοί, δικαστικοί, καναλάρχες, δημοσιογραφισκοι με το μόνο πτυχίο : έκατσα στο αφεντικό, ( γυναίκες άντρες, ), ευτραφείς εφοπλιστές λαμόγια που γεννήθηκαν στην ψάθα, συνδικαλιστές που δεν ξέρουν να βάλουν την υπογραφή τους, βουλευτές που δεν ξέρουν να διαβάσουν, δήμαρχοι,, κουμπάροι, φίλοι, κολλητοί, παπάδες με μεγάλες τσέπες, κλπ. Όλη η Ελλάδα ένα πτώμα και όλα τα τρωκτικά ροκανίζουν τις σάρκες της και πινουν ο αίμα της ο κανένας από τό δικό του πόστο. Και αυτοί είναι οι κόποι και ο ιδρώτας σας, αλλα δυστυχώς εσεις τους κρατάτε σε αυτή τη θέση μέ τά ιδεολογικά σας κολλήματα και την διχόνοια που έχετε μεταξύ σας για ιδεολογίες. Οι ιδεολογίες ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ! Μόνο η έξυπνη, υγειηνή, φυσιολογική σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και ομονοιας μεταξύ μας θα λύση τα προβλήματα μας, εχθρός δεν είναι ο γείτονας Έλληνας είναι η ιδεολογία και αυτοί που ψηφίζουμε !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ