Την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης κρατά ο Ανδρουλάκης – Έξω ο Καστανίδης, γίνεται βουλευτής Ηρακλείου ο Φραγκίσκος Παρασύρης

την-έδρα-στην-α-θεσσαλονίκης-κρατά-ο-α-1696687
Ï ðñüåäñïò ôïõ ÐÁÓÏÊ-ÊéíÞìáôïò ÁëëáãÞò, Íßêïò ÁíäñïõëÜêçò, ìéëÜ óôïõò õðïóôçñéêôÝò ôïõ êüììáôïò, óôá ãñáöåßá ôïõ êüììáôïò, êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò áíáêïßíùóçò ôùí áðïôåëåóìÜôùí ôùí Âïõëåõôéêþí Åêëïãþí 2023, ÁèÞíá, ÊõñéáêÞ 21 ÌáÀïõ 2023. Ìå åíóùìáôùìÝíï ôï 90% ôùí åêëïãéêþí ôìçìÜôùí óôçí åðéêñÜôåéá êáé óõììåôï÷Þ 60,37% åðß ôùí 8.850.351 åãåãñáììÝíùí, ìå ðïóïóôü ëåõêþí - Üêõñùí 2,59% êáé 15,90% åêôüò ÂïõëÞò, ôá ðïóïóôÜ ôùí êïììÜôùí Ý÷ïõí ùò åîÞò: Ç ÍÄ ìå 40,80% êáé 145 Ýäñåò, ÓÕÑÉÆÁ-ÐÓ 20,07% êáé 72 Ýäñåò, ÐÁÓÏÊ-ÊÉÍÁË 11,59% êáé 41 Ýäñåò, ÊÊÅ 7,18% êáé 26 Ýäñåò, ÅëëçíéêÞ Ëýóç ìå 4,46% êáé 16 Ýäñåò, Íßêç ìå 2,93%, Ðëåýóç ìå 2,86% êáé ÌÝñá25 ìå 2,57%. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης θα επιλέξει να κρατήσει την έδρα του Χάρη Καστανίδη στην Α’ Θεσσαλονίκης γεγονός που σημαίνει ότι απελευθερώνεται η έδρα στο Ηράκλειο την οποία καταλαμβάνει ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Ουσιαστικά βεβαίως πρόκειται για την επιλογή έδρας για μια ημέρα αφού τόσο θα κρατήσει η ζωή της νέας Βουλής. Σημασία έχει σε ποιες περιφέρειες θα δηλώσει υποψήφιος ο Ανδρουλάκης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και εν τέλει ποια έδρα θα κρατήσει τότε. Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα είναι του Ηρακλείου. Έτσι ο Φραγκίσκος Παρασύρης ορκίζεται με τη νέα Βουλή την Κυριακή.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρεται και στην πρόταση Ανδρουλάκη για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής αλλά και στη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής. Προτείνει αντιστοίχως τους Κωσνταντινόπουλο και Χριστοδουλάκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook