Τηλεόραση με flat οθόνη που… τη γλείφεις και γεύεσαι τα φαγητά που ζητάς

τηλεόραση-με-flat-οθόνη-που-τη-γλείφεις-κ-1345745

Ένας Ιάπωνας καθηγητής μόλις έκανε πραγματικότητα την ανομολόγητη επιθυμία αμέτρητων τηλεθεατών μαγειρικών εκπομπών, εφευρίσκοντας την πρώτη τηλεόραση με οθόνη που παίρνει γεύσεις τροφίμων και μπορούν να την γλείψουν.

Η εφεύρεσή του, έχει την αναμενόμενη επωνυμία «Taste the TV» (Γευθείτε την τηλεόραση), και χρησιμοποιεί δοχεία με ουσίες δέκα διαφορετικών, βασικών γεύσεων, που ψεκάζουν συνδυαστικά το περιεχόμενό τους στην οθόνη για να δημιουργήσουν τη γεύση ενός συγκεκριμένου φαγητού. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα στην κατεύθυνση της πολυ-αισθητικής θέασης.

Κάθε γεύση σχηματίζεται πάνω σε ένα λεπτό φιλμ που κυλά πάνω από στην επίπεδη οθόνη της TTTV.

Στην εποχή της πανδημίας, αυτού του είδους η τεχνολογία μπορεί να διευρύνει τους τρόπους που οι άνθρωποι συνδέονται και αλληλοεπιδρούν με τον έξω κόσμο, λέει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Meiji στο Τόκιο, Homei Miyashita. «Ο στόχος είναι να κάνουμε δυνατό για τους ανθρώπους βιώνουν μία εμπειρία όπως το γεύμα σε ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμα και όταν μένουν στο σπίτι τους», προσθέτει.

Η Yuki Hou, μια 22χρονη φοιτήτρια του πανεπιστημίου έκανε επίδειξη για τους δημοσιογράφους, δίνοντας φωνητική εντολή στην τηλεόραση για γεύση γλυκιάς σοκολάτας. Μια ρομποτική φωνή επανέλαβε μηχανικά την παραγγελία και τα σπρέι άρχισαν να ψεκάζουν τα απαραίτητα συστατικά πάνω στο πλαστικό φιλμ. «Έχει γεύση σοκολάτας γάλακτος», παραδέχθηκε η Hou.

Ο Miyashita εργάζεται με μία ομάδα 30 φοιτητών και έχει ήδη δημιουργήσει μία σειρά από εφευρέσεις που σχετίζονται με την αίσθηση της γεύσης με έναν τρόπο πρωτοποριακό, όπως το «πιρούνι που κάνει τις γεύσεις πιο έντονες». Η τηλεόραση δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και το κόστος για μία τέτοια συσκευή στο εμπόριο θα άγγιζε τα 780 ευρώ.

Ο Ιάπωνας συζητά τώρα με εταιρείες για την χρήση της τεχνολογίας γευστικού σπρέι σε ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που θα «ψεκάζουν» γεύσεις πίτσας και σοκολάτας πάνω σε φέτες ψωμιού.

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook