Τι τρέχει με την Τράπεζα Χανίων και την Παγκρήτια; Το ραντεβού της Δευτέρας, τα σενάρια και η επίσημη θέση του προέδρου

τι-τρέχει-με-την-τράπεζα-χανίων-και-την-955415

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες τα δημοσιεύματα που θέλουν την διοίκηση της Τράπεζας Χανίων να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με αντικείμενο την διεύρυνση του τρόπου της κοινής στρατηγικής τους ανάπτυξης, είτε μέσω συγχώνευσης είτε με εξαγορά της πρώτης από την δεύτερη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων θα περάσουν την Δευτέρα το κατώφλι της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να στρωθεί ο οδικός χάρτης που θα επιτρέψει το «πάντρεμα» των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ερωτηθείς σχετικά από το zarpanews.gr ο Πρόεδρος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, επιβεβαίωσε το ραντεβού στην Τράπεζα της Ελλάδος, διευκρινίζοντας όμως ότι πρόκειται για μια συνάντηση από αυτές που γίνονται περιοδικά και υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σχολιάσει το εάν η επικείμενη συγχώνευση θα βρεθεί πράγματι στο επίκεντρο της συνάντησης.

«Από τη μεριά την δική μας, δεν είναι δυνατόν θεσμικά να κάνουμε τέτοιες δηλώσεις, ούτε να σχολιάζουμε σχετικά. Εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη μετά την συνάντηση θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις» ανέφερε ο κ. Μαρακάκης.

zarpanews.gr

7 thoughts on “Τι τρέχει με την Τράπεζα Χανίων και την Παγκρήτια; Το ραντεβού της Δευτέρας, τα σενάρια και η επίσημη θέση του προέδρου

  1. Ήταν ένα τραγικό ΛΑΘΟΣ που δόθηκε άδεια λειτουργίας στις συγκεκριμένες τράπεζες. Αφού εγκλώβισαν τα χρήματα τόσου κόσμου στις υποτιθέμενες επενδύσεις τους σε συνεταιριστικές μερίδες, κατασπατάλησαν τα χρήματα σε διάφορες τοποθετήσεις σκοτεινού και αμφίβολου χαρακτήρα που αποφασίστηκαν εντελώς αυθαίρετα. Αργότερα, όταν ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν για τις απίστευτη κακοδιοίκηση τους, την έβγαλαν καθαρή προφανώς λόγω πολιτικής κάλυψης. Το γεγονός ότι σήμερα συζητούν και για «συνεργασία» μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί. Οι εν λόγω τράπεζες έπρεπε να είχαν τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εδώ και χρόνια και οι διοικητές τους έπρεπε να έχουν ελεγχθεί για τα πεπραγμένα τους.

    1. Ζουμε στον 21ο αιωνα!! Πρωτον καθε μετοχη που θα παρεις και οπου βαλεις τα λεφτα σου εχεις ενα Χ ρισκο. Πανε τωρα κατι αγραμματοι και κατι γεροντια και βαζουν και υπογραφη και τα λεφτα τους , δε διαβαζουν καν τους ορους. Τι περιμενετε δηλαδη απο μια Τραπεζα-μεγαλη επιχειρηση. Στην Κυπρο σε ενα βραδυ χασανε τα λεφτα τους… Θες να χεις το κεφαλι σου ησυχο; Κανεις μια απλη καταθεση και τελος. Ουτε μετοχες-ουτε πολλα πολλα!
      Τελος ειναι κριμα να λεει καποιος οτι τετοιες τραπεζες δεν θα επρεπε να εχουν αδεια.. Τετοιες θα επρεπε να εχουν αδεια!! Που σιγουρα ειναι 2 κλικ καλυτερες απο τις μεγαλες συστημικες. Που αν εσυ δεν εχεις επαφη με το ποσα ατομα ταιζει στα Χανια και τι εχει προσφερει στην κοινωνια σε σχεση με τις αλλες απροσωπες τοτε λυπαμαι.
      Αλλα παντα εχοντας στο μυαλο οτι τα ΚΕΡΔΗ τους κοιτανε.. Το θεμα ειναι να κερδισουμε κατι ελαχιστο γιατι ενας κοσμος χωρις τραπεζες δυστυχως δεν ειναι εφικτος.

    2. Φίλε μου, μάλλον τα έχεις καταλάβει λάθος τα πράγματα.. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που ο Νόμος θέτει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την ίδρυση μίας τράπεζας, όπως και πολύ αυστηρούς κανόνες εποπτείας της λειτουργίας της (από την Τράπεζα της Ελλάδος κλπ). Ο λόγος είναι ότι τα πιστωτικά ιδρύματα, σε περίπτωση αφερεγγυότητας, αδιαφάνειας και αναξιοπιστίας, δημιουργούν ακριβώς αυτούς του κινδύνους που προέκυψαν και με την Τράπεζα Χανίων, την Παγκρήτια κλπ. Οι τράπεζες αυτές εφάρμοζαν αθέμιτες πρακτικές προσέλκυσης κεφαλαίων, π.χ. εξαναγκάζοντας τους πελάτες τους να επενδύσουν στα επενδυτικά τους προϊόντα που παρουσιάζαν εντελώς παραπλανητικά ως «κατάθεση». Πολλές φορές μάλιστα το έθεταν ως όρο προκειμένου να χορηγήσουν χρηματοδοτήσεις κλπ. Αν εσύ θεωρείς ότι μία τέτοια συναλλακτική πρακτική είναι αποδεκτή, τότε λυπάμαι. Όσο για το τι έχουν προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες, θα έλεγα ότι το έργο τους περιορίστηκε σε δάνεια που χορήγησαν με ληστρικούς όρους και επιτόκια σε απεγνωσμένους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε αυτούς διότι δεν είχαν άλλη λύση. Δυστυχώς, μία αληθινή τράπεζα δεν μπορεί να λειτουργεί σας τοπικό μαγαζάκι που το διαχειρίζεται ο μπαρμπα Μιχάλης. Απαιτείται διαφάνεια, ανεξάρτητη διοίκηση και τυπικότητα διαδικασιών που μόνο ένας σοβαρός τραπεζικός οργανισμός μπορεί να εξασφαλίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook