Τι θα φάμε σήμερα; Ζεστή πατατοσαλάτα με φασολάκια και μπέικον

τι-θα-φάμε-σήμερα-ζεστή-πατατοσαλάτα-μ-885429

Μια πολύ νόστιμη πατατοσαλάτα, που γίνεται κυρίως πιάτο ή και τέλειο συνοδευτικό για ψητό ψάρι όπως τόνο. Τη συνοδεύετε με μπίρα και αν αφαιρέσετε το μπέικον γίνεται αμέσως vegetarian.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά

700γρ. πατάτες μικρές

300γρ. φασολάκια κατεψυγμένα

1 κρεμμύδι ξερό μικρό ξυσμένο στον τρίφτη

100γρ. μπέικον σε λωρίδες
Για τη βινεγκρέτ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό

1 κουτ. γλυκού πετιμέζι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Ξεχωριστά βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 15 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον. Το βγάζετε στην άκρη και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Στραγγίζετε τις πατάτες κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και το μπέικον.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα αμέσως.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook