Νόστιμα σαρδελάκια στο φούρνο

νόστιμα-σαρδελάκια-στο-φούρνο-699215

Γεμάτες Ω3 και οικονομικές, οι σαρδέλες μπορούν να γίνουν νοστιμότατες στο φούρνο ακόμη κι αν δεν ανάψετε τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου.

Μερίδες:5 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:60′

από την Ελένη Ψυχούλη

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες

250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τις σαρδέλες και αφαιρείτε τα κεφάλια. Τρίβετε ελαφρώς το δάκτυλο σας πάνω-κάτω στη ράχη για να μαλακώσει η σάρκα, στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη σάρκα κατά μήκος στο κόκκαλο και το αφαιρείτε.

Πλένετε καλά τα φιλέτα, τα αλατίζετε και τα αφήνετε μισή ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε ένα ταψί απλώνετε τα σαρδελάκια με τη ράχη προς τα επάνω, τα ντοματίνια, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά προσέχοντας να μην παραψήσετε τα σαρδελάκια, διαφορετικά δεν θα βγουν ζουμερά και θα χάσουν τη γεύση τους.

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με 3 ώριμες, ξεφλουδισμένες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, που θα τις απλώσετε πάνω από τα σαρδελάκια, έτσι ώστε όσο ψήνονται να διατηρηθούν ζουμερά από τους χυμούς της ντομάτας.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook