Τι θα φάμε σήμερα; Αχιβάδες με πράσα

τι-θα-φάμε-σήμερα-αχιβάδες-με-πράσα-800404

Αν είσαι φίλος του πράσου θα λατρέψεις αυτό το ξεχωριστό πιάτο που θυμίζει τηγανιά θαλασσινών και κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του.

Μερίδες:4-6 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:35′ Χρόνος αναμονής:1 ώρα

από την Σιμόνη Καφίρη

Υλικά

1 κιλό αχιβάδες

2 πράσα ψιλοκομμένα

250ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική (προαιρετικά)

1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους

1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

½ κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε τα θαλασσινά να μουλιάσουν σε κρύο νερό για 1 ώρα περίπου, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό (για να φύγει η άμμος).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα πράσα, το τζίντζερ και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε να σιγοβράσουν με ελάχιστο νεράκι για μερικά λεπτά.

Καβουρδίζετε ξεχωριστά σε αντικολλητικό τηγανάκι τους μαραθόσπορους και την καυτερή πιπερίτσα (αν τη θέλετε λιγότερο καυτερή, αφαιρείτε τους σπόρους). Τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα πράσα και ανακατεύετε.

Όταν μαλακώσουν τα πράσα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε τις αχιβάδες και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook