Τι συμβαίνει πια στον ΕΦΚΑ στα Χανιά; Μητέρα περιμένει το επίδομα λοχείας τρεις μήνες

τι-συμβαίνει-πια-στον-εφκα-στα-χανιά-μη-1135573

Αυτή τη φορά δεν είναι το επίδομα ασθενείας. Πρόκειται για το επίδομα λοχείας. Όπως καταγγέλλει στο zarpanews.gr Χανιώτισσα ασφαλισμένη, έχοντας κάνει αίτηση για το επίδομα αυτό τον Αύγουστο, δεν το έχει λάβει ακόμα και μάλιστα αναγκάστηκε να υποστεί και άσχημη συμπεριφορά από υπαλλήλους του οργανισμού.

Σύμφωνα με τα όσα διηγήθηκε η καταγγέλλουσα, έχοντας γεννήσει τον Ιούλιο, δικαιούνταν το επίδομα λοχείας που παρέχεται για 63 μέρες. Έκανε την αίτηση στις 27 Αυγούστου και  περίμενε. Αφού πέρασαν περίπου τρεις εβδομάδες και δεν υπήρχε καμία εξέλιξη, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον ΕΦΚΑ Χανίων, αλλά, όπως λέει η ίδια, έχοντας δοκιμάσει περίπου 70 φορές, δεν απαντούσε κανείς. Τελικά, όπως υποστηρίζει η ασφαλισμένη, κάποιος σήκωσε το τηλέφωνο και την ενημέρωσε ότι… δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει.

Ακολούθησε – αναγκαστικά – επίσκεψη στον ΕΦΚΑ, όπου η ασφαλισμένη ενημερώθηκε ότι από την αίτησή της λείπουν τα έγγραφα της αναστολής εργασίας, στην οποία είχε βγει στην πρώτη καραντίνα. Οι υπάλληλοι φέρονται να υποστήριξαν ότι η ασφαλισμένη είχε ενημερωθεί γι’ αυτό, αλλά η ίδια η Χανιώτισσα τονίζει ότι δεν επικοινώνησε ποτέ κανείς μαζί  της.

Τελικά, σήμερα, 19 Νοεμβρίου, η ασφαλισμένη έστειλε e-mail στον ΕΦΚΑ, όπου ενημέρωνε ότι θα προέβαινε σε καταγγελία στα ΜΜΕ. Και έλαβε αμέσως την απάντηση, ότι τα χρήματα θα έχουν μπει στον λογαριασμό της αύριο…

Η νεαρή μητέρα τόνισε στο zarpanews.gr ότι σε όλη τη διάρκεια αυτού του κυκεώνα, κανείς δεν την είχε ενημερώσει για το πότε θα λάμβανε τα χρήματα, έστω και κατά προσέγγιση, ενώ ταυτόχρονα αναγκάστηκε να υποστεί και την αγένεια υπαλλήλων. «Τους μιλάς ευγενικά, κι αυτοί σε κάνουν να φύγεις με σκυμμένο το κεφάλι. Το ξέρουμε ότι δεν θα χάσουμε τα χρήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση απέναντι στους ανθρώπους», επεσήμανε η νεαρή Χανιώτισσα.

Με δεδομένο ότι είναι η πολλοστή καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, γεννάται το απλό ερώτημα, μήπως στον ΕΦΚΑ Χανίων να βελτίωναν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, χωρίς να χρειάζονται καταγγελίες στα ΜΜΕ;

zarpanews.gr

5 thoughts on “Τι συμβαίνει πια στον ΕΦΚΑ στα Χανιά; Μητέρα περιμένει το επίδομα λοχείας τρεις μήνες

  1. Εφκα; Χαχαχαχαχαχαχα
    Δε βρήκαν τα έγγραφα ; Χαχαχαχα
    Ενημέρωσαν; Χαχαχαχα
    Έννοιες και καταστάσεις που το δημόσιο είναι μακρυά σε αντίληψη …πρακτικότητα…κ.α

  2. Είναι Ελληνόπουλο για αυτό, αν ήταν από λαθραία ο κρητικός ντενεκές θα τους είχε δώσει 6 επιδόματα χωρίς να τα ζητήσουν. Αυτά να βλέπετε εσείς που λέτε ότι αυτός ο μπαμπουίνος που ψηφίσατε για πρωθυπουργό δεν είναι ανθέλληνας σαν τον πατέρα του !

  3. Εφκα στα χανια ήταν είναι και θα παραμείνει άχρηστο για το κοινό και οι εργαζόμενοι όλοι εκεί υπάρχουν μόνο για να τους πληρωνει ο λαός…ΑΧΡΗΣΤΟΙ …..ΑΝΑΓΩΓΟΙ…ΚΑΙ ΟΞΩ ΒΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ…..?????

  4. Απαράδεκτη υπηρεσία.εγω ακόμα περιμένω να λάβω αναρρωτικη Αυγούστου και πάει ως εξής επίδομα κύησης και λοχείας.θα γυρίσω στην εργασία μου όπου να ‘ναι, το παιδί θα πάει φαντάρος και ακόμα τα χρήματα δε θα έχουν μπει..τα τηλέφωνα μονίμως κατεβασμένα και η αγένεια του προσωπικού καλά κρατεί…και εκεί έξω τόσοι άνεργοι θα εκτιμούσαν περισσότερο αυτή τη δουλειά από όλους αυτούς…μερίδιο ευθύνης φυσικά και το κράτος που έχει έναν υπάλληλο να καταθέτει όλες τις παροχές.

  5. Έχω καταθέσει τα χαρτιά μου για επίδομα κυοφοριας 31 Αυγούστου το παιδί μου σε 1 εβδομαδα γίνεται 1 μηνών και ακόμα δεν έχω λάβει τα χρήματα για τις 56 μέρες!!!! Αρχές Νοεμβρίου κατέθεσα τα χαρτιά μου για τις 63 την άδειας λοχειας πήγα στο εφκα ήμουν χειρουργημενη από καισαρική 1 εβδομαδα και δέχτηκα απαράδεκτη συμπεριφορά εχωντασ με να περιμένω με τις ώρες μέσα στο κρύο να τους λέω ότι πονάω γιατί είμαι από καισαρική και να με αγνοούν!!! Όσο για τα χρήματα άγνωστο για το πότε θα τα πάρω!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook