Τι συμβαίνει με το κυλικείο στο 2ο ΓΕΛ Χανίων – Δείτε τα αιτήματα της κατάληψης | Photo

τι-συμβαίνει-με-το-κυλικείο-στο-2ο-γελ-χ-1113153

Συνεχίζεται για ακόμη μια μέρα η κατάληψη στο 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων στην Κοραή, μετρώντας πλέον περισσότερες από 10 μέρες που το σχολείο έχει λουκέτο.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι:

  • Λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα
  • Πρόσληψη υγειονομικού και εκπαιδευτικού προσωπικού
  • Επαναφορά του μαθήματος σχεδίου που καταργήθηκε ενώ είναι πανελλαδικά εξεταζόμενο

Σημειώνεται ότι το σχολείο ξεκίνησε φέτος την λειτουργία του χωρίς κυλικείο, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι μαθητές να αναγκάζονται να πίνουν νερό από τις κοινόχρηστες βρύσες, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο έκθεσης τους στον κορονοϊό

Τους λόγους που δεν υπάρχει κυλικείο φέτος στο 2ο ΓΕΛ, καθώς και τις ελλείψεις που επικρατούν εξήγησε ο πρόεδρος Κυλικειαρχών Χανίων και Ρεθύμνου, Γιάννης Παυλάκης, και επερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ στο Ζarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά, σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Ξεκινώντας από το ζήτημα των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό ο κύριος Παυλάκης δήλωσε «Πραγματικά υπάρχουν 3 καθηγητές που είναι επιβαρυμένη η υγεία τους  άρα λόγω κορονοϊού βρίσκονται εκτός διδακτικού, άρα στην λίστα αυτή δεν φαίνονται στις ελλείψεις σχολείου και το σχολείο βρίσκεται με 3 καθηγητές λιγότερους χωρίς να φαίνονται στην λίστα ότι είναι λιγότεροι, διότι είναι με ειδική άδεια κορονοϊού, άρα θα έπρεπε αυτούς τους καθηγητές να τους αναπληρώσουν άμεσα.»

Στην συνέχεια αναφερόμενος και στο αίτημα των μαθητών για λιγότερους μαθητές ανά τμήμα εξήγησε ότι «Η πρώτη τάξη είχε 5 τμήματα, είχε δηλώσει 5 τμήματα, η διεύθυνση τους λέει για 4 ενώ υπάρχει ο χώρος, το πρόγραμμα του σχολείου έχει βγει για 5 τάξεις για να μην συνωστίζονται τα παιδιά, δυστυχώς η δευτεροβάθμια δεν το δέχεται και θα τους κόψει το ένα τμήμα.

Όσον αφορά το μάθημα του σχεδίου, είναι αδιανόητο για μένα, πρέπει παντού εφόσον είναι εξεταζόμενο μάθημα ακόμη και στο τελευταίο ακριτικό λύκειο να υπάρχει αυτό το μάθημα και να γίνεται.

Για το κυλικείο

Δυστυχώς το ζήτημα του κυλικείου είναι ένα τεχνικό πρόβλημα. Ο συνάδελφος επειδή λόγω του ότι δεν πήγε καλά η περσινή χρονιά, έφυγε και γενικά τα τελευταία χρόνια η γενικότερη κατάσταση στα κυλικεία έχει δυσκολέψει. Αφενός υπάρχουν γονείς που φοβούνται και λένε θέλω να δώσω κάτι από το σπίτι μου, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι το σχολικό κυλικείο είναι ο υγιεινότερος χώρος εστίασης, χωρίς να θέλω να προσβάλλω τα υπόλοιπα μαγαζιά, αλλά επειδή εμείς είμαστε ένας χώρος όπου ελεγχόμαστε, αφενός γνωρίζουμε ότι ταϊζούμε παιδιά, αφετέρου ελεγχόμαστε καθημερινά από το μαθητικό/σχολικό συμβούλιο, από την σχολική επιτροπή από το υγειονομικό, από το τμήμα εμπορίου, από την τουριστική αστυνομία, είμαστε ένας χώρος ο οποίος έχει καθημερινούς συχνούς ελέγχους, άρα είναι ένας πολύ καλά φυλασσόμενος και ελεγχόμενος χώρος, γι’αυτό τον λόγο είναι πάντα σε άρτια κατάσταση

. Τέλος πάντων υπάρχουν κάποιοι γονείς που έχουν αυτή την δυστοχία και έχουν την φιλοσοφία τους ότι εγώ θέλω να δώσω το δικό μου φαγητό στο παιδάκι. Από την άλλη η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους μας, λογικό δεν είναι τα παιδιά να είναι με λιγότερα λεφτά, και αφετέρου όλα αυτά που αναφέρατε προηγουμένως με τις καταλήψεις με το μπέρδεμα με το πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια οι μέρες λειτουργίας ενός σχολείου είναι πολύ λιγότερες άρα όλα αυτά κάνουν πολλούς συναδέλφους να εγκαταλείπουν.

Φέτος το καλοκαίρι είχαμε στα Χανιά περίπου 5-6 συναδέλφους που εγκατέλειψαν τα κυλικεία απλώς ήταν σε κάποια δημοτικά οι περισσότεροι και τα πρόλαβαν και βγήκαν νωρίς, ο συνάδελφος στο δεύτερο ΓΕΛ έφυγε δυστυχώς αργά, εγκατέλειψε αργά και μέχρι να γίνει η διαδικασία να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, να γίνει ο διαγωνισμός και να αναλάβει ο καινούριος δυστυχώς μένει το σχολείο χωρίς κυλικείο.

Λυπηρό πολύ, δεν μπορεί να λειτουργήσει σχολείο χωρίς κυλικείο, το κυλικείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι.

Ένα παιδί δεν μπορεί να μείνει ατάιστο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι πρέπει οπωσδήποτε περίπου 9-11 να υπάρχει κάποια στιγμή που θα τραφεί με κάποιο δεκατιανό, το χρειάζεται ο οργανισμός του για να αναπτυχθεί σωστά. Δυστυχώς έχουμε μια μη ομαλή λειτουργία του σχολείου με την έλλειψη του κυλικείου

Πιστεύω μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός και θα αναλάβει ο καινούργιος και εμείς με την σειρά μας θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.»

zarpanews.gr

4 thoughts on “Τι συμβαίνει με το κυλικείο στο 2ο ΓΕΛ Χανίων – Δείτε τα αιτήματα της κατάληψης | Photo

  1. Περίεργο πράγμα ρε παιδί μου με αυτό το σχολείο 2ροΓΕΛ το οποίο θεωρείται και το καλύτερο ΓΕΛ στα Χανιά-δεν έκανε κατάληψη 5 χρόνια !!! και ξαφνικά-μιράκολοοοο έχει ξεμείνει 10 μέρες κατάληψη το «καλυτερο ΓΕΛ» και το ΕΠΑΛ στις Βρύσες να κάνουν κατάληψη. Tόση μαχητικότητα μαζεμένη στα 15χρονα της χάι σοσάιτι οβ Χανια ξαφνικά!.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook