Τι πρέπει να προσέχεις πάντα αν έχεις ηλεκτρικό κλειδί στο αυτοκίνητο

τι-πρέπει-να-προσέχεις-πάντα-αν-έχεις-η-1448376

Στην πλειοψηφία τους τα σημερινά σύγχρονα αυτοκίνητα τα κλειδιά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του παρελθόντος. Σε ένα παλιό αυτοκίνητο το κλειδί δε διέφερε σε πολλά από εκείνο του σπιτιού μας. Ωστόσο πλέον σχεδόν όλα τα κλειδιά λειτουργούν με μηχανισμό και μπαταρία και το απλό κλειδί υπάρχει μόνο ως εφεδρικό.

Στο νέο κλειδί, δηλαδή στο τηλεχειριστήριο εσωτερικά υπάρχει μια μικρή ηλεκτρονική πλακέτα. Όλα γίνονται πλέον πιο απλά και το αυτοκίνητο πλέον ξεκλειδώνει από μακριά με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένα μειονέκτημα, ωστόσο, που έχει αυτό το κλειδί είναι ότι η ασύρματη επικοινωνία μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και του αυτοκινήτου δεν είναι πάντοτε 100% ασφαλής. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει τα σύγχρονα αυτοκίνητα με «έξυπνα» κλειδιά μπορούν να κλαπούν ακόμη και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Τι πρέπει να προσέχεις στο αυτοκίνητο και το κλειδί του

Αν έχεις και εσύ ηλεκτρικό κλειδί θα πρέπει να δίνεις μεγάλη προσοχή στο πώς το φυλάς ώστε να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Αρχικά είναι αυτονόητο ότι πρέπει να φυλάς το τηλεχειριστήριο μακριά από νερό ή οποιοδήποτε υγρό γιατί μπορεί να βραχυκυκλώσει. Και είναι επίσης σημαντικό αυτό γιατί αν το κλειδί σταματήσει να λειτουργεί εξαιτίας έκθεσης σε νερό ή υγρά, τότε δεν καλύπτεται από την εργοστασιακή εγγύηση του αυτοκινήτου.

Το ηλεκτρικό κλειδί θέλει μεγάλη προσοχή στις πτώσεις αλλά και στην έκθεσή του σε υπερβολικές θερμοκρασίες. Ενδεχομένως αν έχει υπερβολικό κρύο ή ζέστη να μην λειτουργεί. Μην προσπαθήσεις να το ανοίξεις αλλά ξαναπροσπάθησε.

Κάτι ακόμη που πρέπει να έχεις στο νου σου έχει να κάνει η απόσταση του κλειδιού σου από το κινητό σου, απόφυγε να τοποθετείς το τηλεχειριστήριο και το κινητό σου τηλέφωνο στην ίδια τσέπη παντελονιού ή μπουφάν. Αν το τηλεχειριστήριο είναι σε κοντινή απόσταση με το κινητό το σήμα μπορεί να μπλοκάρεται από τα φυσιολογικά σήματα λειτουργίας του κινητού τηλεφώνου σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν το τηλέφωνο είναι ενεργό, όπως όταν γίνονται κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων.

Τέλος μεγάλη προσοχή θέλει το εξής: Μη διπλώσετε το κλειδί από το αυτοκίνητο χωρίς να πατήσετε το πλήκτρο απελευθέρωσης. Έτσι μπορεί να κάνετε ζημιά στο κλειδί.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook