Τι γίνεται με την γρίπη στα Χανιά – Στην Εντατική βρέφος και δύο ακόμη άτομα

τι-γίνεται-με-την-γρίπη-στα-χανιά-στη-816133

Ένα βρέφος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας (ΜΕΝ) Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων μαζί με άλλα δύο άτομα, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου είναι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο zarpanews.gr η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, τα τρία περιστατικά που νοσηλεύονται με συμπτώματα γρίπης σε ειδικές μονάδες στα Χανιά.

Όσον αφορά στην  κατάσταση της υγείας του μωρού, η κα Μπορμπουδάκη, από την ενημέρωση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης από το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γεώργιο Μπέα, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Αναφερόμενη στα συμπτώματα της γρίπης στην Κρήτη, από την οποία τρία ακόμη άτομα  νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Νοσοκομείων του νησιού (ένας 52χρονος στο ΠΑΓΝΗ και δύο άνδρες 81 και 52 ετών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου) η κα Μπορμπουδάκη επεσήμανε στο zarpanews.gr ότι δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

«Αυτή τη στιγμή είχαμε μία πρώιμη έξαρση της γρίπης, που συνεχίζεται, θα κορυφωθεί το Φεβρουάριο και από το Μάρτιο θα υπάρξει ύφεση. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και πέρυσι, όπου είχαμε συγκριτικά τα ίδια περιστατικά οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αρκετά μάλιστα από τα περιστατικά που χρειάστηκε να μπούνε σε ΜΕΘ έχουν ήδη πάρει εξιτήριο, ενώ κάποια άλλα περιστατικά δεν χρειάστηκε καν να μπούνε σε μονάδα, αφού νοσηλεύτηκαν σε κλινικές και πήγαν στο σπίτι τους»

Κλείνοντας η κα Μπορμπουδάκη μιλώντας για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της γρίπης, στάθηκε κυρίως στην μεγάλη σημασία του εμβολιασμού, του οποίου τα ποσοστά στο 2020 είναι αυξημένα.

«Ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από τις ευπαθείς ομάδας και είναι πολύ βασικό να γίνεται εμβολιασμός. Η εμβολιαστική κάλυψη είναι εκείνη που μας θωρακίζει και μας προστατεύει. Φαίνεται μάλιστα ότι αποδίδει γιατί το 2020 έχουμε αύξηση εμβολιαστικής κάλυψης και βλέπουμε πολλά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των ίδιων επαγγελματιών υγείας. Χαρακτηριστικά στην Κρήτη, το «Βενιζέλειο» στο Ηράκλειο έχει πρωτιά, με πάνω από 80% εμβολιαστική κάλυψης των εργαζομένων στο νοσοκομείο και ακολουθούν με υψηλά ποσοστά, πάνω από 50% και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού.

Απλά αυτό που είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να είμαστε ψύχραιμοι, να ακούμε το γιατρό μας, της Α’ βάθμιας και να μην δημιουργείται πανικός. Δεν χρειάζεται δηλαδή να συνωστιζόμαστε στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, γιατί αυτό αυξάνει την επικινδυνότητα, παρά περιορίζει η βοηθάει στην αντιμετώπιση της γρίπης».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook