Τι έκαναν στη Βαρκελώνη εκπαιδευτικοί από τα Χανιά – Αποστολή ERASMUS από το γυμνάσιο Ν. Κυδωνίας | Photos

τι-έκαναν-στη-βαρκελώνη-εκπαιδευτικο-1519567

Οκτώ εκπαιδευτικο του γυμνασίου Ν.Κυδωνίας  μετακινήθηκαν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ / Δράσης ΚΑ 1, του σχολείου μας, με τίτλο: “Διαχείριση συγκρούσεων και σχολικού εκφοβισμού για την ανάπτυξη θετικού κλίματος και υγιούς επικοινωνίας στο σχολικό χώρο-Δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην Ευρώπη του 21 ου αιώνα.”(Conflict management and school bullying to promote a positive climate and healthy communication in the school environment-Creation of a school open to 21st century Europe), και κωδικό αριθμό : ‘2020-1-EL01- KA101-077886 και OID number E1014302’’».

Επρόκειτο για τους:

Βουρεξάκη Ιωάννα, ΠΕ02, διευθύντρια

Καλουδάκη Μαρία, ΠΕ02

Θεοδωρογλάκη Μαρία, ΠΕ02

Δασκαλάκη Βενετία, ΠΕ02

Δούφλια Αναστασία, ΠΕ 02

Ανδρεάδης Εμμανουήλ, ΠΕ04.05

Χάλη Αλέκα, ΠΕ02

Ξηράκη Σοφία, ΠΕ87

Προετοιμασία της επίσκεψης

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπαιδευτικών για την διευθέτηση των πρακτικών ζητημάτων του ταξιδιού,( εισιτήρια ,ξενοδοχείο, ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ) .Οι οχτώ εκπαιδευτικοί μελέτησαν το υλικό που είχε αποσταλεί από τον φορέα υποδοχής για να εξοικειωθούν με το αντικείμενο κατάρτισης τους και αναζήτησαν πληροφορίες στο διαδίκτυο και σε ταξιδιωτικούς οδηγούς αναφορικά με τον ισπανικό πολιτισμό και τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

ΚΥΡΙΑΚΗ, 19/06/2022

Άφιξη συμμετεχόντων στην Βαρκελώνη

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20/06/2022

Καλωσόρισμα από τον φορέα υποδοχής και παρουσίαση του προγράμματος και της μεθοδολογίας των δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις της STUCOM, του φορέα υποδοχής.

Θεωρητική προσέγγιση στα εξής θέματα : Κατηγορίες μαθητών που συναντάμε σε μια σχολική τάξη του 21ου αιώνα – Προσδοκίες και πραγματικότητα Αποφυγή συγκρούσεων στη σχολική τάξη: Συνηθέστερες πηγές συγκρούσεων – Πρώιμα σημάδια: ταυτοποίηση και αντιμετώπιση, Επίσκεψη στη Γοτθική Συνοικία της Βαρκελώνης

ΤΡΙΤΗ, 21/06/2022

Μελέτη στον προσδιορισμό και στους κοινωνικούς ρόλους και συμπεριφορές στην σχολική τάξη και επίσκεψη στο Paseo de Gracia.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22/06/2022

Μελέτη στα εργαλεία που βοηθούν στη διαχείριση διαφορετικών προσωπικοτήτων (Virtual approach) και πολιτιστική ξενάγηση στο Park Guell.

ΠΕΜΠΤΗ, 23/06/2022

Μελέτη στα εξής θέματα: Βασικές αρχές επικοινωνίας στην επίλυση συγκρούσεων ,Εργαλεία – Παιχνίδια, Εργαλεία για ενσωμάτωση – Δημιουργία ευνοικού κλίματος στην σχολική τάξη, Δημιουργία ομάδων υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας και πρακτική εξάσκηση.

Τελικές δραστηριότητες αξιολόγησης του προγράμματος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24/06/2022

Τοπική θρησκευτική αργία -εορτή του San Juan . Παρακολούθηση Θρησκευτικών εκδηλώσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/6/ 2022

Πολιτιστική ξενάγηση στο όρος Montserrat και στο ομώνυμο μοναστήρι πού βρίσκεται εκεί.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 26/06/2022

Επίσκεψη στη γειτονική μεσαιωνική πόλη της Girona.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 27/06/2022

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή.

Αντίκτυπος και αξιοποίηση αποτελεσμάτων της δραστηριότητας

Θεωρούμε πως οι γενικοί και ειδικοί στόχοι που είχαν τεθεί πριν τη συμμετοχή μας στο σεμινάριο έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό .

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ανέπτυξαν δεξιότητες στην επίλυση σχολικών συγκρούσεων και αποφυγής του σχολικού εκφοβισμού και βελτίωσαν το επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας ,κυρίας γλώσσας του σεμιναρίου.

Η ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών για την καθημερινότητα και τα εκπαιδευτικά συστήματα μιας άλλης χώρας αποτέλεσε πηγή σκέψης και ανατροφοδότησης και αναμένεται να επηρεάσει θετικά το σχολικό μας περιβάλλον και πολλαπλασιαστικά τόσο τους εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων της περιοχής μας όσο και την τοπική κοινωνία .

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι διδάσκοντες ενημερώθηκαν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά σε καινοτόμους μεθόδους αντιμετώπισης ενδοσχολικών συγκρούσεων και αποφυγής του σχολικού εκφοβισμού -bullying. Κατά τη διάρκεια του δομημένου κύκλου μαθημάτων οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκπαιδευτές τους.

Η συνολική εμπειρία κρίνεται εποικοδομητική , διεύρυνε τους ορίζοντες των συμμετεχόντων και τους έδωσε τη δυνατότητα προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης.

Δείτε φωτογραφίες:

rbt

rbt

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook