Τι δε θα σου πει ποτέ ένας πιλότος γιατί σίγουρα θα τρομάξεις

τι-δε-θα-σου-πει-ποτέ-ένας-πιλότος-γιατί-1433154

Το ταξίδι με το αεροπλάνο θεωρείται το πιο άνετο και πιο ασφαλές. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγοι που φοβούνται αρκετά ένα τέτοιο ταξίδι ενώ όλοι οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά κάποιοι επιβάτες νομίζουν ότι τα γνωρίζουν όλα σχετικά με την ασφάλεια και τις πτήσεις. Λάθος. Ο κάθε πιλότος έχει μικρά μυστικά και αλήθειες που δε σου πει γιατί σίγουρα θα τρομάξεις…

Οι πιλότοι κοιμούνται κατά τη διάρκεια των πτήσεων

Είναι ανησυχητικό να το σκέφτεσαι, αλλά ναι όντως συμβαίνει. Οι πιλότοι κοιμούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης. Έρευνα της Ενωσης Πιλότων το 2012 αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς πιλότους ανέφεραν ότι έχει τύχει να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια πτήσης.

Και ενώ αυτό μας ακούγεται κάπως… ανησυχητικό, υπάρχουν περιπτώσεις που οι πιλότοι επιβάλλεται να κάνουν διάλειμμα και να πέσουν για ύπνο, για παράδειγμα όταν είναι συγκυβερνήτες σε μεγάλες πτήσεις.

Η προσγείωση σκόπιμα μπορεί να είναι ανώμαλη

Σχεδόν όλοι όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνα θα έχουν ζήσει μια ανώμαλη προσγείωση. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουν πως αυτό δεν συνέβη από κάποια εσφαλμένη εκτίμηση του πιλότου.

Υπάρχουν φορές που ο πιλότος προσγειώνει επίτηδες το αεροπλάνο «ανώμαλα» προκειμένου να αποτρέψει την ολίσθηση του αεροσκάφους. Ειδικά όταν βρέχει, το αεροπλάνο πρέπει να προσγειωθεί αρκετά ανώμαλα έτσι ώστε το νερό που βρίσκεται στον διάδρομο προσγείωσης να μη λειτουργήσει σαν «γυαλί» και γλιστρήσει πάνω του το αεροσκάφος.

Πολλά (πάρα πολλά) έχουν χτυπηθεί από κεραυνό και δεν το κατάλαβαν οι επιβάτες

Πριν λίγο καιρό επιβάτης πτήσης της Korean Air Lines είχε απαθανατίσει τη στιγμή που κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος, ενώ ένα άλλο που πετούσε από τον Καναδά στην Ασία, πριν από ένα μήνα, έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κύπρο λίγο αργότερα αφότου χτυπήθηκε από κεραυνό.

Περιστατικά σαν και αυτά, συμβαίνουν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο σε κάθε αεροπλάνο. Ευτυχώς, προκαλούν από καθόλου έως ελάχιστη ζημιά.

Το οξυγόνο που υπάρχει φθάνει μόνο για 15 λεπτά

Η μάσκα με το οξυγόνο που υπάρχει πάνω από κάθε κάθισμα, μπορεί να παρέχει οξυγόνο στους επιβάτες μόνο για 15 λεπτά. Και όμως, ο χρόνος αυτός φθάνει και εξασφαλίζει την ασφάλειά σας. Και αυτό γιατί ο πιλότος προλαβαίνει να κατεβάσει το αεροσκάφος σε χαμηλότερο υψόμετρο. Εκεί όλοι μπορούν να αναπνέουν χωρίς να χρειάζονται οξυγόνο.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook