Τι χρήματα θα πάρουν τελικά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα Πλατανιάς και Χανιά;

τι-χρήματα-θα-πάρουν-τελικά-από-τα-τηλε-897429

Αγωνία καταγράφεται στις ΠΑΕ Πλατανιάς και Χανιά για το πώς θα ολοκληρωθεί το θέμα με τα τηλεοπτικά και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα έσοδα που είναι να λάβουν εν όψει της νέας χρονιάς. Τελευταία εξέλιξη που έχει καταγραφεί, είναι η συνάντηση ανάμεσα στο νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ 2, Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Το βασικό ζήτημα που «καίει» τις δύο χανιώτικες ομάδες αφορά το πόσα χρήματα θα εξασφαλίσουν ως έσοδα για το νέο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 έγινε με βασικό λόγο να δοθεί σημαντική οικονομική ενίσχυση στις ΠΑΕ της νέας κατηγορίας. Ειδικότερα, τα χρήματα που είχε συμφωνηθεί εξ αρχής να λάβουν οι ομάδες επρόκειτο να είναι στις 900.000 ευρώ σχεδόν για την καθεμία!

Είναι σαφές, σε ό,τι αφορά τις δύο χανιώτικες ομάδες, ότι ο προγραμματισμός τους θα αλλάξει δραματικά εφόσον δεν μπορέσουν τελικά να λάβουν αυτά τα χρήματα. Στον αντίποδα, περισσότερο σε επίπεδο φημολογίας αυτή τη στιγμή, γίνεται λόγος για «κούρεμα» και μάλιστα γενναίο… Πόσο θα είναι αυτό το «κούρεμα» όμως; Υπάρχουν σενάρια μέχρι και για 80%, άρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι ομάδες θα λάβουν σχεδόν 180.000 ευρώ, χρήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις 900.000 που είχαν υπολογίσει αρχικά ότι θα λάβουν…

Τι κάνουν οι Χανιώτικες ομάδες

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, Πλατανιάς και Χανιά -όπως θα αναφέρεται επίσημα η ομάδα, όταν απομένουν ακόμα οι ανακοινώσεις για την αλλαγή του ονόματος από ΑΟΧ/Κισσαμικός- κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα… Ο Πλατανιάς έχει κάνει μεν μια προεργασία από την περσινή σεζόν, διατηρώντας όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του (εξαίρεση ο Παπανικολάου που όμως ήταν ελεύθερος), εντούτοις το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ανακοινώσει κάποια μεταγραφή έχει να κάνει άμεσα με τις εξελίξεις που σχετίζονται με τα τηλεοπτικά.

Τα Χανιά από την άλλη έχουν ανακοινώσει ήδη 7 μεταγραφές (Σωτηράκος, Ζιαμπάρης, Ουνγιαλίδης, Χύσι, Κουτζαβασίλης, Τζιώρας, Ανδρέου), αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένουν ότι έστω με κάποιο τρόπο τα νεότερα που θα προκύψουν από τα τηλεοπτικά θα είναι θετικά και θα καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού για τη νέα σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι το Α και το Ω για τις δύο ομάδες -τα ίδια ισχύουν και για τον Εργοτέλη από το Ηράκλειο που μετέχει ως τρίτη ΠΑΕ από την Κρήτη στη Σούπερ Λιγκ 2- και μένει να ξεκαθαρίσει από τις αποφάσεις που θα λάβει η νέα κυβέρνηση.

Να σημειωθεί μεταξύ άλλων ότι πριν από μερικές ημέρες και σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης από τη Ν.Δ., πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κορυφής για τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ στο Μέγαλο Μαξίμου, με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός για τις τρεις κατηγορίες (ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 και το σύνολο των ΠΑΕ σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ) ανέρχεται -βάσει των αρχικών συμφωνιών- στα 66.000.000 ευρώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook