Θρίλερ με την «καταδίωξη» Χάρι και Μέγκαν – Η απάντηση της αστυνομίας και η μαρτυρία του οδηγού ταξί

θρίλερ-με-την-καταδίωξη-χάρι-και-μέγ-1636213

«Θολό» αποδεικνύεται το τοπίο γύρω από την επεισοδιακή καταδίωξη με παπαράτσι στην οποία ενεπλάκησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, το βράδυ της Τρίτης (16/05) στις ΗΠΑ, με το συμβάν να αποτελεί πρώτη είδηση στα βρετανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και να ξυπνάει μνήμες από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι ανέφερε σε δήλωσή του πως η καταδίωξη στην οποία όπως έχει γίνει γνωστό συμμετείχαν περίπου 12 παπαράτσι ήταν «παραλίγο καταστροφική» και θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το ζευγάρι αλλά και τη μητέρα της δούκισσας του Σάσεξ, η οποία επέβαινε μαζί τους στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD) θέλησε να ξεκαθαρίσει την αλήθεια γύρω από το συμβάν, με τον Julian Phillips, αναπληρωτή επίτροπο του NYPD για δημόσιες πληροφορίες να επιβεβαιώνει από τη μία την παρουσία πολλών φωτογράφων που έκαναν απαιτητική και δύσκολη τη μετακίνησή τους αλλά να δηλώνει πως ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έφτασαν στον προορισμό τους χωρίς να αναφερθούν συγκρούσεις, τραυματισμοί ή συλλήψεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, οι οποίοι όπως δήλωσαν, δεν πιστεύουν ότι η καταδίωξη ήταν «σχεδόν καταστροφική» περιγράφοντας περισσότερο μία «χαοτική σκηνή», καθώς ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ προσπάθησαν να επιστρέψουν στην κατοικία τους χωρίς να τους ακολουθήσουν παπαράτσι, ανέφερε το Sky News και επικαλείται ο Guardian.

Ωστόσο, έγινε κατανοητό ότι υπήρχαν φόβοι ότι η καταδίωξη που ακολούθησε θα μπορούσε να ήταν μοιραία, καθώς μία σειρά από τροχαίες παραβάσεις έλαβαν χώρα, μεταξύ αυτών οδήγηση στο πεζοδρόμιο, παραβίαση φωτεινής σηματοδότησης, όπισθεν σε μονόδρομο και μπλοκάρισμα κινούμενου οχήματος.

Διαψεύδει και ο οδηγός ταξί τα περί καταδίωξης

Ο οδηγός ταξί που παρέλαβε τον πρίγκιπα Χάρι, τη Μέγκαν και τη μητέρα της, αρνήθηκε ότι κυνηγήθηκαν από παπαράτσι, όπως αναφέρει η Washington Post.

Ο Sukhcharn Singh είπε στην εφημερίδα ότι παρέλαβε τους τρεις επιβάτες γύρω στις 23:00 στο 19ο τμήμα του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης στην East 67th Street.

Είπε ότι τους μετέφερε για ένα μικρό διάστημα, μέσα στο οποίο τους ακολουθούσαν δύο οχήματα, τα οποία έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο κάθε φορά που σταματούσε το ταξί.

Ο κ. Singh ανέφερε επίσης ότι είχε την εντύπωση ότι το ζευγάρι είχε ήδη καταδιωχθεί από φωτογράφους νωρίτερα το βράδυ πριν μπει στο αυτοκίνητό του και πρόσθεσε ότι ο φρουρός ασφαλείας του ζευγαριού ανησύχησε για το ότι «εκτέθηκαν» και του ζήτησε να γυρίσει και να τους πάει πίσω στο σημείο αποβίβασης της αστυνομίας. Το ταξίδι διήρκεσε 10 λεπτά.

«Δεν νομίζω ότι θα το έλεγα κυνηγητό. Δεν ένιωσα ποτέ ότι κινδύνευα. Δεν ήταν σαν καταδίωξη σε ταινία. Ήταν ήσυχοι και έδειχναν φοβισμένοι, αλλά είναι η Νέα Υόρκη — είναι ασφαλής», είπε χαρακτηριστικά στην Washington Post, σύμφωνα με τον Independent.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «απερίσκεπτο και ανεύθυνο» για οποιονδήποτε να κυνηγάει ανθρώπους με οχήματα σε μία πυκνοκατοικημένη πόλη μετά από ισχυρισμούς ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ συμμετείχαν σε μια «σχεδόν καταστροφική» καταδίωξη από φωτογράφους παπαράτσι.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό, αλλά ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αναφορές για «πολλαπλές σχεδόν συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στο δρόμο, πεζούς και δύο αξιωματικούς του NYPD».

«Δύο από τους αξιωματικούς μας θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί», είπε ο δήμαρχος το πρωί της Τετάρτης, μετά την καταδίωξη. «Η Νέα Υόρκη είναι διαφορετική από μια μικρή πόλη κάπου, δεν πρέπει να τρέχετε πουθενά με ταχύτητα, αλλά αυτή είναι μια πυκνοκατοικημένη πόλη», δήλωσε.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook