Θωρακίζονται για το τέταρτο κύμα κορονοϊού τα Χανιά – «Αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων, να είμαστε έτοιμοι» | Photos

θωρακίζονται-για-το-τέταρτο-κύμα-κορο-1257939

Συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με θέμα: «4ο ΚΥΜΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ-Γ.Ν ΧΑΝΙΩΝ», με συμμετέχοντες τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή, τον Δήμαρχο Χανίων κ.Σημανδηράκη, τον Πρόεδρο του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και τον Διοικητή του Γ.Ν Χανίων κ. Μπέα.

Έγιναν τοποθετήσεις για την πορεία της πανδημίας στα Χανιά, καθώς και για την θωράκιση των υπηρεσιών υγείας της περιοχής μας, με τον κ. Κωτσιόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι το σύστημα υγείας να αποτελεί θεμέλιο για τις υπόλοιπες λειτουργίες του κράτους, με πρώτη απ’ όλες την οικονομία.

Ο κος Μπέας αναφέρθηκε στις συνεργατικές ενέργειες που έχουν γίνει μεταξύ του νοσοκομείου και του Δήμου και της Περιφέρειας, ώστε τα Χανιά να περάσουν την κρίσιμη τουριστική περίοδο αλώβητα από την επέκταση του φονικού ιού.

Κατά την αποχώρησή του από τη σύσκεψη ο κος Κωτσιόπουλος επισήμανε την ανάγκη για εμβολιασμό, αφού «παρατηρήσαμε αύξηση στις νοσηλείες στην Κρήτη, που αφορά κυρίως σε μη εμβολιασμένους». Ζήτησε να συνεχιστεί ο εμβολιασμός από όλες τις ηλικιακές ομάδες ώστε να αντιμετωπιστεί το νέο πανδημικό κύμα, τονίζοντας:

«Τα νοσοκομεία των Χανίων είναι σε ετοιμότητα, όμως ο ασφαλέστερος τρόπος να μη νοσήσει κάποιος είναι να μην εμβολιαστεί. Πιστεύω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε ακόμη καλύτερο σημείο αναφορικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών.

Οι αποφάσεις για νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας. Ο κόσμος είναι κουρασμένος και γι’ αυτό επιμένουμε στο σύνθημα ότι διέξοδο είναι ο εμβολιασμός.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, επισήμανε:

«Το ΕΚΑβ είναι ο υπηρεσιακός βραχίονας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τα νοσοκομεία έχουν όλα επικαιροποιημένα σχέδια που τροποποιούνται δυναμικά. Βρισκόμαστε εδώ για να ελέγχουμε την λειτουργία τους, αλλά και να ακούσουμε από τα αρμόδια στελέχη τα οποιαδήποτε προβλήματα.»

Ο Νίκος Καλογερής επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει προετοιμασία για παν ενδεχόμενο:

«Καταφέραμε να μπούμε στον Αύγουστο του 21 με ρεκόρ κρουσμάτων. Καλώς έγινε αυτή η συνάντηση για να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο. Καλές οι παραινέσεις για εμβολιασμό, όμως σε περίπτωση που τα κρούσματα θα ανέβουν, πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι. Αν έχουμε έξαρση κρουσμάτων, το σύστημα που έχει οργανωθεί θα τα καταφέρει, όμως πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, ώστε να μην έρθει στα όρια του.»

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε και εκείνος έκκληση για εμβολιασμό:

«Είναι σαφές ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη. σήμερα είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί στα Χανιά. Τα βαριά περιστατικά νοσηλείας αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους πολίτες που για διάφορους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί. Περίπου 95% των γιατρών του νοσοκομείου είναι εμβολιασμένοι. Είναι ώρα να ξεπεράσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας και να κρατήσουμε τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας χωρίς να τη θέσουμε σε κίνδυνο. Καλώ τους πολίτες να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα και να δημιουργήσουμε το τείχος ανοσίας, που αποτελεί μόνη έξοδο στην κρίση που διανύουμε.

Η Ελένη Μπορμπουδάκη ξεκαθάρισε οτι η 7η ΥΠΕ είναι έτοιμη για το νέο κύμα της πανδημίας:

Βλέπουμε να ανεβαίνουν τα περιστατικά νοσηλειών στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες. Έχουμε επάρκεια κλινών, όμως αυτό που είναι πολύ σημαντικό για εμάς είναι να μεγιστοποιήσουμε τον εμβολιασμό στις τάξεις των υγειονομικών. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανέβει σημαντικά στην Κρήτη και αυτό που μένει είναι να ενημερώσουμε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και να λύσουμε οποιαδήποτε ερωτήματα, ώστε να αναδείξουμε την σημαντικότητα του εμβολιασμού.

Υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε νοσοκομείο Covid στην υγειονομική μας περιφέρεια, όμως κάτι τέτοιο το απευχόμαστε. Έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστούμε άμεσα για να σώσουμε τον Αύγουστο και να έρθει το φθινόπωρο με ασφάλεια στο νησί μας. Ολοκληρώνεται μια μεγάλη προκήρυξη για κενές θέσεις και αναμένεται ακόμη μια για μόνιμο ιατρικό προσωπικό, καθώς και νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία της Κρήτης. »

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, ενημέρωσε οτι ανοίγει η δεύτερη κλίνη για ασθενείς με κορονοϊό:

«Είχαμε σήμερα έναν μεγάλο αριθμό εξιτηρίων από την κλινική Covid, επειδή αρκετές εμβολιασμένες ηλικιωμένες ήρθαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Τα πιο σοβαρά περιστατικά νοσηλείας αφορούν σε μη εμβολιασμένους. Από σήμερα, ωστόσο, το νοσοκομείο Χανίων θέτει σε λειτουργία το plan B, με αύξηση κλινών και λειτουργία της κλινικής Covid 2.

zarpanews.gr

One thought on “Θωρακίζονται για το τέταρτο κύμα κορονοϊού τα Χανιά – «Αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων, να είμαστε έτοιμοι» | Photos

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook