Θεοχάρης: «All you want is Greece» – Μέχρι τις 14 Μαΐου η επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν

θεοχάρης-all-you-want-is-greece-μέχρι-τις-14-μαΐου-η-επ-1047341

Με σύνθημα «All you want is Greece» ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσκάλεσε το διεθνές κοινό να επισκεφτεί την Ελλάδα εφέτος για τις διακοπές του. «Φέτος και για πάντα, «το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα». Για να ξαναέλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωής, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός, από το βήμα της διεθνής τουριστικής έκθεσης ITB 2021, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.

Μάλιστα η Ελλάδα «φιλοδοξεί», εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα, να ανοίξει τις τουριστικές πύλες μέχρι τις 14 Μαϊου, όπως είπε ο Έλληνας υπουργός. Μέχρι τότε, εξήγησε ο κ. Θεοχάρης, θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της ΕΕ, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε, ότι όλα αυτά τα σχέδια θα έλθουν εις πέρας σεβόμενοι τις συνθήκες της πανδημίας.

Απευθυνόμενος στους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να τους υποδεχτεί με με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για το καλοκαίρι του 2021. Στο πλαίσιο αυτό οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι με τις εξής 3 προϋποθέσεις: Να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αντισώματα ή να έχουν αρνητικό τεστ Covid. Στο μεταξύ επεσήμανε ότι όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως έγινε και το προηγούμενο έτος. Μια σημαντική εξάλλου διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι η χρήση των Rapid Test, που σημαίνει ότι η απομόνωση, εφόσον χρειαστεί, δεν θα έχει την ταλαιπωρία της μετακίνησης από το κατάλυμα 24 ώρες μετά, όπως γινόταν πέρυσι. Εφέτος η διάγνωση θα είναι άμεση και αν υπάρξει κρούσμα θα μεταφέρεται στις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι όλα τα έξοδα είναι του ελληνικού κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση των ξένων επισκεπτών.

Παραμένοντας στο υγειονομικό μέτωπο ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι οι κανονισμοί προστασίας και ασφάλειας που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες ισχύουν και για τους επισκέπτες της χώρας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ενδυναμώνονται οι δομές υγείας στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ παράλληλα δίνεται προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των ανθρώπων που εμπλέκονται με την τουριστική βιομηχανία, ακολουθώντας τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων. Κλείνοντας ο Έλληνας υπουργός δήλωσε εμφατικά ότι καμία εικόνα δεν θα μπορούσε να απεικονίσει καλύτερα την επιστροφή του τουρισμού στην κανονικότητα από το ελληνικό τοπίο, το ελληνικό χαμόγελο και την ελληνική φιλοξενία. «Σήμερα προστίθεται πλέον και η δέσμευση μας να εγγυηθούμε υγεία και ασφάλεια στον καθένα τουρίστα«, ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. υπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr

7 thoughts on “Θεοχάρης: «All you want is Greece» – Μέχρι τις 14 Μαΐου η επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν

  1. Ο/Η Διώξτε τον τουρισμό να πάμε μπροστά, η νεολαία χρειάζεται μόρφωση όχι πετσέτες και μπλοκάκια παραγγελίας ! λέει:

    Εμείς θα παρακαλέσουμε τους συγγενείς και φίλους να μην πατήσουν Ελλάδα μέχρι να φύγει η ανθελληνική κυβέρνηση και όλοι οι μπαμπουίνοι που έκαναν κόλαση την ζωή των Ελλήνων ένα χρόνο τώρα ! Όσο πιο γρήγορα σταματήσουμε τον τουρισμό στη χώρα θα σταματήσουμε την μετατροπή των Ελληνόπουλων σε σερβιτόρους των Ναζί, των ανώμαλων, των Βαλκανίων φτωχομπινεδων και των Βρετανών άπλυτων ναρκομανών. Είναι ντροπή η χώρα που γέννησε τις επιστήμες, η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της ναυτιλίας παγκοσμίως λόγω της εξυπνάδας και ικανότητας των χιλιάδων στελεχών της να κρεμάει μια πετσέτα στην νεολαία της για να σερβίρει και να καθαρίζει τα δωμάτια από τα προφυλακτικά, τα μπουκάλια και τους εμετούς των φτοχωμπινέδων που γεμίζουν την χώρα, μολύνουν το περιβάλλον και απολαυάνουν τα δώρα της φύσης στην Ελλάδα και κάνουν αδύνατο στον Έλληνα να κυκλοφορήσει άνετα, να φάει κάτι φρέσκο, να κάνει τις αγορές του σε λογικές τιμές, κλπ. Και όλα αυτά για να κονομήσουν μερικοί ….κολλητοί και ημέτεροι των πολιτικών λαμόγιων χωρίς να δίνουν ένα μεροκάματο σε Έλληνα. Εξαφανίσετε το τουρισμό, η νεολαία να σπουδάσει να προχωρήσει την χώρα μπροστά, βάλτε τέλος στις δουλειές της ταπείνωσης, της δουλειάς, της ξευτίλας ! Αν οι ήρωες του 21 θυσιάστηκαν για να γίνουμε σερβιτόροι των Ουννων και των άλλων βαρβάρων τότε δεν καταλάβαμε τη σημασία του ελευθερίας και της αξιοπρέπειας σαν κράτος, έθνος και άνθρωποι.

    1. «Στην κορυφή της ναυτιλίας παγκοσμίως»
      Ναι φίλε, μόνο που οι εφοπλιστές δεν είναι Έλληνες ούτε στην ψυχή ούτε φορολογικά.

      Οπότε όπως λέει ο φίλος Τσε και Βάρα (ωραίο;-) οργανωθείτε είτε πολιτικά είτε συνεταιριστειτε όσοι έχετε κεφάλαιο.

      Συνεργαστείτε χωρις να θέλει να φάει ο ένας τον αλλονε, βάλετε στις δουλειές σας ντόπιους εργάτες και όχι Πακιστανούς με 15 ευρώ την μέρα, και θα δείτε προκοπή.

      Ότι σπέρνουμε θερίζουμε.

      1. Δεν εχεις δίκιο για τους εφοπλιστές, αυτή τη στιγμή το ίδρυμα Ωναση και το ίδρυμα Σταύρος Νέαρχος, Ίδρυμα Ευγενειδη, Λασκαρίδη, Βαρδινογιάννης, κλπ ξοδεύουν απείρως περισσότερα για την υγεία, την άμυνα, τον πολιτισμό και βέβαια την φιλανθρωπία υπέρ των Ελλήνων από το ίδιο το κράτος. Προχθές ακόμα εφοπλιστής αφησε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, περιπολικά στο Λιμενικό, υποτροφίες, κλπ, είναι Πολάκη που κάνουν αλλά το κράτος δεν αφήνει να μαζευωντε για να παίρνει τη δόξα το ανάξιο κράτος μας.

  2. Όλοι μαζί μηνύματα στα σοσιαλ μήντια στείλτε παντού μηνύματα : All you want is a COVID-19 in Greece.
    Συντοπίτες νέοι, μην τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε σερβιτόρους και καθαριστές των φτωχομπινεδων του τουρισμού. Είναι η καταρράκωση της αξίας μας και ο εξευτελισμός της προσωπικότητας μας. Γεννηθήκαμε σε μια ελλευθεροι σε μια ευλογημένη χώρα και προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε πειθήνια ανθρωπάκια με μια πετσέτα και ένα μπλοκάκι παραγγελιών να υπομένουμε ταπείνωση με την ελπίδα ενός φιλοδωρήματος για επιβράβευση της υποταγής μας στους άπλυτους Ναζί και βαρβάρους της Ευρώπης. Σηκώστε τα κεφάλια ψηλά και φτυστέ τους ΟΛΟΥΣ. Η χώρα δεν κερδίζει τίποτα από τον τουρισμό, οι ξενοδόχοι και τα πολιτικά λαμόγια κερδίζουν μόνο. Ας σπουδάσουμε για να φτιαξουμε επιτέλους την χώρα που μας στέρησαν και την χώρα που μας αξίζει, μια Ελλάδα δημοκρατική, τεχνολογικά ανεπτυγμένη, ανθρώπινη, με σωστές υποδομές, με καθαρό περιβάλλον, με υγειής ανθρώπους, με ανεξάρτητη δικαιοσύνη, με φιλέλληνες άξιους πολιτικούς, με πραγματικούς επιστήμονες, με γιατρούς που σώζουν ζωές, με Ελληνικά προϊόντα, μηχανήματα, αυτοκίνητα, εξαγωγές, κλπ. Αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει, ας βάλουμε τον θεμέλιο λίθο και ας ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ, αρκετό χρόνο από τη ζωή μας έκλεψαν, ποτέ πια η τύχη μας στα χέρια τους !

  3. Οκ να τους φτύσουμε, αλλά τι θα παράξουμε ώστε να το ανταλλάξουμε με όλα αυτά που εισάγουμε:::
    Αν αφαιρέσεις τον τουρισμό, τα «δικαιώματα» που εισπράττουμε λόγω της ιστορίας των αρχαίων Ελλήνων (μουσεία-αρχαιολογικοί χώροι κλπ συναφή) δεν φτάνουν ούτε για τσίου.
    Για παραγωγή τεχνολογίας είμαστε οριακά παραγωγικοί σε ορισμένους τομείς οπότε περίμενε πολύ λίγα και από εκεί.
    Κατάπιε το σάλιο σου και κάνε το κουνέλι λοιπόν.
    Αλλά ακόμα και αν είσαι διατεθειμένος να πιάσεις το τσαπέτι και να ζήσεις μεροδούλι μεροφάι κράτα το σάλιο σου γιατί θα σου χρειαστεί να φτύσεις τα χέρια σου όταν πιάνεις το στυλιάρι της τσάπας.

  4. Φιλε Αρτέμη,
    Ο φόβος σου δεν είναι τι θα παραξουμε για εξαγωγή αλλά ο φτύσιμο το σύστημα και τους πολιτικούς. Ετσι μάς μεγάλωσαν ( conditioning ) λέγεται, με σεβασμό στο σύστημα, στο κατεστημένο, στον πλούσιο, στο γιατρό, στον δικαστή, στο αστυφύλακα, στο διευθυντή, στον δήμαρχο, στον επίσημο κλπ. άσχετα αν είναι παλιάνθρωποι, κλέφτες, κομπογιαννίτες, διεφθαρμένοι εμείς πάντα ραγιάδες με το φακελάκι στο χέρι, ότι πεις ΑΓΑ μου, χαλί να με πατήσεις κλπ . Θα ήθελα να σου επισημάνω εδώ ότι έχουμε παράδειγμα εκατοντάδες αν όχι εκατομμύρια Ελλήνων που αρνήθηκαν να μετατραπούν. ραγιάδες, έφτυσαν το σύστημα, τους πολιτικούς και έφυγαν για ξένες χωρίς, με άγνωστες γλώσσες και όμως όλοι σχεδόν μεγαλούργησαν, έφτιαξαν δουλειές, περιουσίες με την αξία τους και την ικανοτητα τους χωρίς να έχουν τίποτα να εξαγάγουν η να παράξουν. Αν λοιπόν αυτοί τα κατάφεραν σε ξένες χώρες χωρίς γνώσεις γλώσσας εμείς δεν θα τα καταφέρουμε στην όμορφη πατρίδα μας ? Σκέψου το, βγαλε τις παρωπίδες του ραγιά και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν φυςιολογικα !

  5. Σε κάποια από αυτά που λέτε έχετε δίκιο παιδιά αλλά έχετε άδικο να βρίζετε όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα σαν απλυτους, ναζί και μπεκρηδες.
    Να ξέρετε ότι οι πιο πολλοί από αυτούς σέβονται την Ελλάδα περισσότερα από τον μέσο Έλληνα.
    Είναι όμως αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η οικονομία μας κατάντησε μονοκαλλιέργεια και ο τουρισμός δεν έχει πια μέλλον.
    Σίγουρα θα συνεχίσει να δίνει δουλειά σε κάποιους αλλά δεν φτάνει πλέον για όλους γιατί και στην Ευρώπη πολλοί έχασαν τις δουλειές τους και το τελευταίο που θα σκεφτουν είναι «holidays in greece»

    Είδαμε φέτος που μας πήγε»η ατμομηχανή της οικονομίας» και δεν τρώμε το παραμύθι της δυνατής σαιζόν από την οποία έτσι κι αλλιώς εμείς τα @@@@ θα πάρουμε πάλι, με 3 μήνες δουλειά άντε 5 και μετά σαν ζητιάνοι πάλι στον ΟΑΕΔ.

    Ενωμένοι χωρίς διχαστικές ιδεολογίες, πρέπει οι νέοι άνθρωποι της Ελλάδας να δημιουργήσουν πολιτικό κίνημα που θα τους εκπροσωπεί στην βουλή και θα προωθήσει τα συμφέροντα τους.
    Ένα κόμμα που δεν θα στρίβει ούτε δεξιά ούτε αριστερά αλλά θα προχωρα μπροστά.

    Μην κλαίτε την μοίρα σας λοιπόν, χρόνο έχετε, τα μέσα δικτύωσης τα έχετε οργανωθείτε μακριά από παλιά σάπια συστήματα τύπου ΚΚΕ , ΝΔ και Μπαρουφακη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook