Θεμιστοκλέους: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου – Κινητά συνεργεία σε ξενοδοχεία για τον εμβολιασμό υπαλλήλων

θεμιστοκλέους-ποιοι-θα-κάνουν-την-τρί-1251628

Συνολικά 5.170.000 (δηλαδή το 49% στο γενικό πληθυσμό και 58% του ενήλικου πληθυσμού) έχει εμβολιαστεί πλήρως για τον κορονοϊό ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Επίσης, τόνισε ότι τουλάχιστον 33.000 έφηβοι (ηλικίας 15-17) έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει το ραντεβού τους ενώ, αντιστοίχως  στις ηλικίες 12-14 πάνω από 5.300 παιδιά έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει το ραντεβού τους.

«Αναπτύσσουμε δράσεις ειδικών πληθυσμών, όπως οι ρομά, άστεγοι και οι μετανάστες και τις επόμενες μέρες θα αναπτυχθεί νέο επιχειρησιακό σκέλος που θα αφορά τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες» πρόσθεσε.

«Έχουμε ήδη επικοινωνήσει ή θα επικοινωνήσουμε, ώστε οι μονάδες να ρωτήσουν τους υπαλλήλους τους και αναλόγως αριθμού, είτε θα μεταβούμε με κινητό συνεργείο στη μονάδα (αν είναι μεγάλος ο αριθμός υπαλλήλων που θέλουν να εμβολιαστούν), είτε θα διευκολύνουμε τη μετάβασή τους σε εμβολιαστικό κέντρο» διευκρίνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης o κ. Θεμιστοκλέους τόνισe: «Επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να μπορούμε να υποδεχθούμε την τρίτη δόση. Κατευθυντήριες θα δώσει η εθνική επιτροπή. Δεν φαίνεται να χρειάζεται προς το παρόν. Η Εθνική Επιτροπή θα κινηθεί μάλλον σε ανοσοκατασταλμένους και με βάση το πότε έγινε ο εμβολιασμός. Αν η Επιτροπή το αποφασίσει θα μπορούμε να το υλοποιήσουμε

Όπως τόνισε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως και στο εξωτερικό, θα κινηθεί σε τρεις άξονες, την ηλικία, την ανοσοκαταστολή και το πότε έγινε ο εμβολιασμός, ώστε να αποφασιστεί η χορήγηση της τρίτης δόσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook