Θανατική ποινή σε τρεις άνδρες στη Σαουδική Αραβία επειδή… αρνήθηκαν να μετακομίσουν για να χτιστεί πόλη 500 δισεκατομμυρίων

θανατική-ποινή-σε-τρεις-άνδρες-στη-σαο-1582801

Σοκ προκαλεί η είδηση που έρχεται από τη Σαουδική Αραβία

Είχε ζητηθεί από τρεις άνδρες να εγκαταλείψουν την κατοικία τους για να δημιουργηθεί μια φουτουριστική πόλη-κράτος που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 500 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελεί πνευματικό παιδί του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Mπιν Σαλμάν.

Οι τρεις άνδρες που ήταν μέλη της φυλής Howeitat, επίσης γνωστής ως Huwaitat καταδικάστηκαν σε θάνατο από τα ειδικά δικαστήρια της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου.

Οι Shadli, Attaullah και Ibrahim Howeitat συνελήφθησαν για πρώτη φορά το 2020 και καταδικάστηκαν σε θάνατο πριν από εβδομάδες, ενώ ένα μήνα νωρίτερα τον Σεπτέμβριο άλλοι άνθρωποι του Howeitat καταδικάστηκαν σε 50 χρόνια φυλάκισης σύμφωνα με πηγή από το Vice.

Η ποινή τους επιβλήθηκε από το Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο χρησιμοποιείται από το βασίλειο κυρίως για την απαγγελία κατηγοριών σε αντιφρονούντες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η UNILAD απευθύνθηκε στην ALQST for Human Rights, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ανέφερε πρώτη την είδηση.

Τον Απρίλιο του 2020, ο αδελφός των Shadli, Attaullah και Ibrahim Abdul Rahim πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας. Ο Αμπντούλ Ραχίμ δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία ήταν ένοχη για «κρατική τρομοκρατία» και πριν από το θάνατό του είχε γίνει ένας ηχηρός αντίπαλος του κράτους.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα «ανταλλαγής πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας» και επέμεινε ότι ο Αμπντούλ Ραχίμ έπρεπε να «εξουδετερωθεί», υποστηρίζοντας επίσης ότι «οχυρώθηκε στο σπίτι του» και «πέταξε βόμβες μολότοφ» στις δυνάμεις ασφαλείας.

Το VICE σημειώνει επίσης ότι η σορός του κρατήθηκε για εβδομάδες από τις αρχές πριν επιστραφεί στην οικογένειά του και ότι η κυβέρνηση έκλεισε την υπόθεσή του χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας προσφέρθηκε να πληρώσει ανθρώπους της κοινότητας για να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες πράξεις και όποιος μίλησε εναντίον της κυβέρνησης «φιμώθηκε γρήγορα».

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook