Θα τολμήσει ο Λιμενάρχης να κάνει πάλι πάρκινγκ το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων;

θα-τολμήσει-ο-λιμενάρχης-να-κάνει-πάλι-785851

Εξηγήσεις στην Χανιώτικη κοινωνία και στους φορείς της πόλης θα πρέπει να δώσει ο Λιμενάρχης Χανίων εάν όντως προχωρήσει σε άνοιγμα της Πλατείας Κατεχάκη για τα οχήματα, κουρελιάζοντας το σχετικό ΦΕΚ και επιβάλλοντας ξανά την ασχήμια στο μνημείο.

Θυμίζουμε πως η καθολική απαγόρευση των οχημάτων στο Ενετικό Λιμάνι, ισχύει μόλις από τον περασμένο Μάρτιο και αφού πέρασε από «σαράντα κύματα»: Δημοτικά Συμβούλια, Αρχαιολογία, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για να εκδοθεί τελικά σε ΦΕΚ.

Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει ήδη από το 2013, από τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Πρωτοπαπαδάκη και συνεχίστηκε από τον διάδοχό του Μιχάλη Βλαχάκη, επωμιζόμενοι και οι δύο το πολιτικό κόστος μιας επιβεβλημένης όμως απόφασης. Η απόφαση πέρασε με διευρυμένη πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων,  έχει ισχύ κανονιστικής πράξης, έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και δεν υπάρχει καμία δικαστική εκκρεμότητα καθώς ουδέποτε έχει προσβληθεί.

Μάλιστα, πέρυσι τέτοια εποχή ο τότε Λιμενάρχης Χανίων, εν αναμονή της δημοσίευσης της απόφασης στη «Διαύγεια» είχε εκδώσει κανονιστική πράξη που «έκλεινε» το Λιμάνι για τα οχήματα, για λόγους ασφαλείας, αντιλαμβανόμενος την ορθότητα της ρύθμισης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, μικρός αριθμός επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα πέριξ της πλατείας, είχαν ζητήσει να μην ισχύει η απόφαση για τον χειμώνα, υποστηρίζοντας πως… θα ερημώσει η περιοχή του Λιμανιού εάν δεν υπάρχει πάρκινγκ. Ο Δήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του Ταμείου, Τάσος Βάμβουκας, τους είχε τότε εξηγήσει πώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, καθώς θα απαιτούσε από την αρχή όλες τις προαναφερόμενες εγκρίσεις ενώ το ίδιο διστακτικός είχε εμφανιστεί και ο ίδιος ο Λιμενάρχης, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Πώς λοιπόν τώρα, σκέφτεται να προχωρήσει σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κανείς έκτακτος ή σοβαρός λόγος;

Τι μπορεί να προφασιστεί ένας μη αιρετός, υπηρεσιακός παράγοντας, για να κάνει «σκουπίδι» την απόφαση του ανώτατου οργάνου τοπικής διοίκησης και τη βούληση δύο Δημοτικών Αρχών και ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη;

zarpanews.gr

5 thoughts on “Θα τολμήσει ο Λιμενάρχης να κάνει πάλι πάρκινγκ το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων;

  1. Και πολύ θα ΚΑΛΑ θα κάνει να τολμήσει. Θα είναι μια σωστότατη απόφαση παρότι ήδη γκρινιάζουν αυτοί που πάντα γκρινιάζουν.. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου λέει.. Δηλαδή μια περίόδο που το λιμάνι είναι πραγματικά ΝΕΚΡΟ αν δε μπορείς να παρκάρεις σε μια λογική απόσταση. Ποιος θα κατέβει μια βροχερή μέρα και θα τολμήσει να περπατήσει 5-10 λεπτά (Φιρκά προς ΑΒΕΑ πχ.. ή και πίσω απ’ το Ν.Ο.) και να πάει ως την άλλη άκρη με κίνδυνο να ανοίξουν οι ουρανοί στη διαδρομή ή στο γυρισμό.. Τι θέλουμε πραγματικά; Ένα λιμάνι που θα έρχονται οι τουρίστες να το βγάζουν φωτογραφία ή ένα λιμάνι που μπορούμε να το χαιρόμαστε κιόλας.. Προφανώς δε λέω να το χαιρόμαστε κάνοντας βόλτα με το… κάμπριο μπροστά απ’ τις καφετέριες.. αλλά τόσο κακό είναι δηλαδή τους 3 χειρότερους μήνες του χρόνου να είναι προσβάσιμο; Να το βάλουμε λοιπόν στη γυάλα το χειμώνα και να περιμένουμε το καλοκαίρι που για να πας να το χαρείς θα κουτουλάς με άλλους 50.000 ανθρώπους.. Όχι κύριοι, δεν θα χαλάσει τόσο πολύ η αισθητική μας επειδή θα παρκάρουν μερικά αμάξια στην προβλήτα και ανάμεσα σε Τελωνείο, νεώρια και ΚΑΜ. Και για την ιστορία η «φανατική» ανάπλαση της δυτικής τάφρου είναι επίσης λάθος. Θα μπορούσαν άνετα να δημιουργηθούν 100-200 θέσεις πάρκινγκ κολλητά στο βράχο προς την οδό Πειραιώς, να καλυφθούν με στέγαστρο από φυσικά υλικά που να δένει με το τοπίο και από πάνω με κάποιο αναρριχητικό φυτό ή δέντρο με πυκνή φυλλωσιά (πχ μπουκαμβίλιες). Και τα αυτοκίνητα θα ήταν κρυμμένα και θα υπήρχε μια μικρή αποσυμφόρηση του πανικού που γίνεται το καλοκαίρι.

  2. Ντροπή για την άποψη σου. Να μάθεις να περπατάς. Αλλά επειδή είσαι καταστηματάρχης προφανώς βάλε στη χαζη νοοτροπία σου ότι ο κόσμος που έρχεται στο μαγαζί σου θέλει να δει κάτι διαφορετικό όχι αυτοκινητα παντού.
    Μακρυά τα αυτοκίνητα από την παλαιά πόλη. Αρκετά με το πορτοφόλι και την κονομα σας. Διαλυσατε τα παντα.!

    1. Ξέρω ξέρω να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Πες μου σε παρακαλώ πως σε ενοχλεί το άνοιγμα του πάρκινγκ κατά την χειμερινή περίοδο και τι όφελος έχει το κλείσιμο του στον αρχαιολογικό χαρακτήρα του λιμανιού κατά την γνώμη σου;Σου υπενθυμίζω ότι μιλάμε για δυο τρεις μήνες μόνο κατά την έντονη κακοκαιρία δηλαδή από Νοέμβρη μέχρι και Φλεβάρη! Σε ακούω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook