Τέσσερις ελληνικές πόλεις που το χειμώνα είναι χάρμα οφθαλμών

τέσσερις-ελληνικές-πόλεις-που-το-χειμ-1396038

Ακόμη κι αν το κρύο είναι τσουχτερό, οι αποδράσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα μπορούν να γίνουν τόσο αναζωογονητικές όσο δεν φαντάζεστε. Ειδικά, αν προτιμήσετε ως προορισμό σας μία από τις πόλεις που ακολουθούν παρακάτω, στις οποίες ο χειμώνας ταιριάζει γάντι.

ΚαστοριάΑδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες πόλεις όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Κάτι που συνειδητοποιεί αμέσως όποιος βρεθεί στην Καστοριά. Η μαγεία της λίμνης Ορεστιάδας, της πρωταγωνίστριας της πόλης, είναι αρκετή για να γοητεύσει τους πάντες και να τους κάνει να ερωτευτούν την Καστοριά από την πρώτη κιόλας στιγμή. Εκτός, λοιπόν, από την βόλτα δίπλα στη λίμνη, ένα ταξίδι στο χρόνο περιμένει όσους ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της Καστοριάς. Ο λόγος για το Ντολτσό και το Απόζαρι, τις γραφικές γειτονιές με τα όμορφα και παραδοσιακής, μακεδονίτικης πέτρινα κτίρια και διατηρητέα αρχοντικά, που κλέβουν τις εντυπώσεις.

ΙωάννιναΗ μυστηριακή και διαφορετική ατμόσφαιρά τους –για την οποία, άλλωστε, και φημίζονται– είναι ένας από τους λόγους που παρακινούν σχεδόν όλους τους επισκέπτες των Ιωαννίνων να τα προτιμήσουν για ένα ξεχωριστό και διαχρονικό city break, ακόμη και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Σημείο αναφοράς για την πόλη και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της η λίμνη Παμβώτιδα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρυλική ιστορία της κυρά Φροσύνης. Μέσα στη λίμνη υπάρχει μικρό νησί, στο οποίο βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, τόπος δολοφονίας του Αλή Πασά.

ΤρίκαλαΑπό τις πιο πολυπρόσωπες πόλεις της χώρας, τα Τρίκαλα χτισμένα στη θέση της αρχαίας Τρίκκης, αποτελούν δημοφιλή προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ο χειμώνας, όμως, τους ταιριάζει γάντι, γι’ αυτό και μια επίσκεψη στην πιο τεχνολογικά εξελιγμένη πόλη της χώρας θα σας πείσει για του λόγου τω αληθές. Σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, ο Ληθαίος ποταμός είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο επισκέπτης της πόλης, αλλά και το τελευταίο που θέλει να δει ως αναμνηστική εικόνα από το ταξίδι του στα Τρίκαλα. Το συναρπαστικό και ταυτόχρονα νοσταλγικό τοπίο ολόγυρά του, από τα τοπία που σίγουρα όλοι θέλουν να μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη τους. Στα σημαντικότερα μέρη της πόλης και η άλλοτε αριστοκρατική συνοικία των Τρικάλων, Βαρούσι, μέχρι το 1930, που επί Τουρκοκρατίας αποτελούσε την πιο εύπορη και αυτοδιοικούμενη περιοχή των Τρικάλων. Μαζί με τη συνοικία Παλιά Μανάβικα, σήμερα αποτελούν την παλιά πόλη της όμορφης πόλης της Θεσσαλίας.

Νάουσα
Η μοναδική ηρωική πόλη της Ελλάδας, η Νάουσα βρίσκεται στο νομό Ημαθίας χτισμένη στις ανατολικές παρυφές του επιβλητικού ορεινού όγκου του Βερμίου, σε απόσταση 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη, και αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση απόδρασης. Οι παραδοσιακές γειτονιές με το ιδιαίτερο χρώμα μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη, ενώ οι θαυμάσιες εξοχές που απλώνονται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη αποκαλύπτουν το μεγαλείο της φύσης στην περιοχή.

Από τα σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς εδώ το Δημοτικό Πάρκο με τις λίμνες και τις πάπιες (από εδώ θα απολαύσετε θέα στον κάμπο της Ημαθίας), την Παλιά Πόλη με τα παραδοσιακά σπίτια, τους Στουμπάνους (το σημείο απ’ όπου επέλεξαν να πέσουν με τα παιδιά τους στον ποταμό Αράπιτσα οι Ναουσαίες επί Τουρκοκρατίας αντί να παραδοθούν στους κατακτητές) και φυσικά το Άλσος του Αγίου Νικολάου (3 χλμ. από το κέντρο της πόλης), μια καταπράσινη έκταση με πηγές, πλατάνια, μια μικρή τεχνητή λίμνη για ψάρεμα και βαρκάδα, εστιατόρια, εγκαταστάσεις αναψυχής κ.ά.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook