Τέλος τα μετρητά στις εφορίες – Το… πολύ μέχρι 100€

Τέλος οι πληρωμές με μετρητά στις εφορίες. Υποχρεωτικά στο εξής θα γίνονται μόνον με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών και πιστωτικών) για τις οφειλές προς το Δημόσιο από οποιαδήποτε αιτία, οι οποίες εξακολουθούν να εισπράττονται από τις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα.

Επί 4 χρόνια και μέχρι σήμερα, για όσες οφειλές καταβάλλονταν ακόμη κατ’ εξαίρεσιν στις ΔΟΥ (αντί σε τράπεζες, με e-banking κλπ) ίσχυε όριο πληρωμής με μετρητά έως τα 100 ευρώ. Πάνω από αυτό το όριο, οι πληρωμές στο Ταμείο της ΔΟΥ γίνονταν δεκτές μόνο με κάρτες ή επιταγές.

Από σήμερα πλέον όμως αυτό αλλάζει. Σύμφωνα με νέα απόφαση του διοικητού της ΑΑΔΕ κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, όλες οι πληρωμές οφειλών που, κατ’εξαίρεσιν, εξακολουθούν να εισπράττονται από τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα, δεν θα γίνονται με μετρητά, αλλά μόνο με χρήση καρτών ή επιταγών.

Κατ’ εξαίρεσιν, υπό σπάνιες συνθήκες και μόνον σε απολύτως δικαιολογημένες περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία είσπραξης με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών -ή ακόμη και στις περιπτώσεις ύπαρξης επείγουσας ανάγκης- μπορεί να υπάρξει χαλάρωση του μέτρου. Τότε και μόνον κατόπιν έγγραφης έγκρισης του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του Ελεγκτικού Κέντρου, θα επιτρέπεται η είσπραξη και με μετρητά, για ποσό καταβολής όμως που δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ το πολύ.

Το μέτρο εξυπηρετεί σκοπούς προστασίας της δημόσιας Υγείας, αλλά και λόγους ασφαλείας για αποφυγή κόστους και κινδύνων από τη συγκέντρωση και διαχείριση χρημάτων σε φυσική μορφή στις ΔΟΥ.

Πηγή: protothema.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σηκώστε τα λεφτά από τις τράπεζες και κλείστε τους λογαριασμούς σας.θα χάσετε τα λεφτά σας !

    Αυτά τα καθίκια σας θέλουν ολους με πιστωτικές κάρτες η με λογαριασμούς (επιταγές) για να μπορούν να σας ελέγχουν και το τελευταίο ευρώ. Μην τσιμπάτε, το κράτος δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί πληρωμή με τα ίδια τα χρήματα που το ίδιο εκδίδει. Πηγαίνετε στις εφορίες με μετρητά και αν δεν τα πάρουν βιντεοσκοπείστε με το κινητό σας την άρνηση και τα χρήματα και εν συνέχεια καταθέσετε το ποσο στην τράπεζα για την εφορία ! Είμαι σίγουρος ότι οι δικηγόροι μπορούν να συμβουλεύσουν το κόσμο πως να αντιμετωπίσει την παράνομη αυτή κίνηση της κυβέρνησης να σας παγίδευση. Αποταθείτε στα γραφεία της αντιπολίτευσης οποιοδήποτε κόμματος για οδηγιες. Είναι παράνομο και θα σας παγιδεύσουν με αυτό με αποτέλεσμα να σας κατασχέσουν συνέχεια τους λογαριασμούς. Σηκώστε τα λεφτά από τις τράπεζες άμεσα. Θα τα χάσετε με το μπάσταρδο της Ντορας και τη συμμορία του. Χτυπήστε τους εκεί που μπορείτε. Σηκώστε τα λεφτά από τις τράπεζες, θα τα χάσετε σίγουρα. Συναλλαγές μόνο με μετρητά, άσχετα με τις φασιστικές διαταγές τους. Κλείστε τους λογαριασμούς σας να μην μπορούν να τους βάλουν στο χέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ