Τελικός Champions League: Το αντιπολεμικό μήνυμα που φέρει η μπάλα του τελικού

τελικός-champions-league-το-αντιπολεμικό-μήνυμα-πο-1451914

Μερικές ημέρες απέμειναν για την σέντρα του τελικού του Champions League, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 28 Μαΐου στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού και η UEFA παρουσίασε την μπάλα.

Σημειώνεται ότι μέσα στον 21ο αιώνα (από το 2001 και μετά) αποφασίστηκε ο κάθε τελικός να έχει και την… δική του μπάλα, κάτι το οποίο κάνει τον αγώνα ακόμα πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό, αλλά δίνει την δυνατότητα στην διοργανώτρια αρχή να πειραματιστεί με τον σχεδιασμό.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς η UEFA δεν επέλεξε να διακοσμήσει την μπάλα με περίτεχνα σχέδια όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα είναι λευκή με ασημί αστέρια και το μήνυμα «ειρήνη», γραμμένο στα αγγλικά και στα ουκρανικά.

 

Μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία η Ομοσπονδία αποφάσισε να αποκλείσει όλες τις Ρωσικές και Λευκορωσικές ομάδες από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και να πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες.

Μία εξ’ αυτών ήταν το να προβάλλεται η λέξη «ειρήνη», στα αγγλικά και στα ουκρανικά, στα μάτριξ του γηπέδου, τις γιγαντοοθόνες αλλά και στα γραφικά που βλέπουν οι θεατόες μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Ο τελικός αποτελεί τον πιο σημαντικό αγώνα της διοργάνωσης, γι’ αυτό η UEFA φροντίζει πάντα να τον διαχειρίζεται ως «γιορτή του ποδοσφαίρου» με εντυπωσιακή τελετή έναρξης και λήξης-απονομής, ενώ φέτος έχει γνωστοποιήσει ότι η Καμίλα Καμπέγιο θα βρίσκεται στο εντυπωσιακό σόου πριν την σέντρα της αναμέτρησης.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη, όμως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οδήγησε την UEFA στην απόφαση να μεταφέρει την έδρα του αγώνα στο Παρίσι. Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 28 Μαΐου στις 22:00 ώρα Ελλάδος, με τους προπονητές των δύο ομάδων να παραχωρούν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μία ημέρα νωρίτερα.

Δείτε τις ειδικά σχεδιασμένες μπάλες για τους τελικούς απο το 2002 κι έπειτα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook