Τελικά ο Dior πάει Ακρόπολη: «Πράσινο» από το ΚΑΣ και ολοταχώς 70 χρόνια πίσω

Τελικά ο οίκος Dior θα βρεθεί στην Ακρόπολη, αφού το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα να αναβιώσει τη θρυλική φωτογράφηση στον ιερό βράχο έπειτα από 70 χρόνια. Πού θα γίνει η επίδειξη μόδας.

Το αίτημα του οίκου μόδας Christian Dior να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις της συλλογής του «Cruise 2022» σε αρχαιολογικούς χώρους -και συγκεκριμένα σε Ακρόπολη, Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά, Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και αρχαία Νεμέα – έδωσε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη θα γίνει στις 14 και 15 Ιουνίου, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, «αναβιώνοντας» τη φωτογράφιση του 1951.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι όροι που έθεσε το ΚΑΣ για τη χρήση των αρχαιολογικών χώρων είναι ιδιαίτερα αυστηροί, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Ένας από αυτούς τους όρους είναι οι κινηματογραφικές λήψεις, να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών.

Αύριο (Πέμπτη 27 Μαΐου), το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει και για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας της συλλογής «Cruise 2022» στις 17 Ιουνίου.

Τι έλεγε το υπουργείο Πολιτισμού στις 23 Απριλίου
«Στελέχη του οίκου μόδας Dior έχουν ζητήσει να επισκεφθούν στις 26, 27 και 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Συγκεκριμένα, την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και τον Ναό του Δία, στη Νεμέα. Άλλο, επίσημο, αίτημα δεν έχει υποβληθεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εφόσον υποβληθεί, θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Αυτά ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή την ανακοίνωση του γαλλικού οίκου στα τέλη Απριλίου.

Τόνιζε δε πως «στελέχη του οίκου έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα και την Αθήνα», επισημαίνοντας ότι «στην ανακοίνωση του γαλλικού οίκου για την παρουσίαση της επόμενης συλλογής, γίνεται αναφορά στην Αθήνα, ως τόπο παρουσίασης της συλλογής και όχι σε συγκεκριμένο τόπο».

ieidiseis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧειροπέδες σε νεαρό Χανιώτη για ηρωίνη και κοκαΐνη
Επόμενο άρθροΤον έψαχναν για φόνο στη Λαμία και τον βρήκαν στην Κρήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ