Τάρτα gluten-free, με καραμελωμένα κρεμμύδια, μήλα και μπλε τυρί
Βουτυράτη τάρτα με ένα συνονθύλευμα γεύσεων από καραμελωμένα κρεμμύδια, μήλα και πικάντικο τυρί που θα ξετρελάνει κάθε ουρανίσκο, όπως και η ζύμη της τάρτας που είναι φανταστικά τραγανή και βέβαια χωρίς γλουτένη.
Υλικά: 4-6 Μερίδες
Για την τάρτα:
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη + 2 κουτ. σούπας για το άνοιγμα της ζύμης
- 120 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένα μυρωδικά
- 1½ κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
- 110 γρ. βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 1 αυγό, σε κρόκο και ασπράδι
- 2-3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
- 1/4 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορο, προαιρετικά
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- 400 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μήλο, κομμένο σε μέτριες φέτες
- 50 γρ. μπλε τυρί
olivemagazine.gr