Τάρτα gluten-free, με καραμελωμένα κρεμμύδια, μήλα και μπλε τυρί

τάρτα-gluten-free-με-καραμελωμένα-κρεμμύδια-μή-1571645

Βουτυράτη τάρτα με ένα συνονθύλευμα γεύσεων από καραμελωμένα κρεμμύδια, μήλα και πικάντικο τυρί που θα ξετρελάνει κάθε ουρανίσκο, όπως και η ζύμη της τάρτας που είναι φανταστικά τραγανή και βέβαια χωρίς γλουτένη.

Υλικά: 4-6 Μερίδες

Για την τάρτα:

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη + 2 κουτ. σούπας για το άνοιγμα της ζύμης
  • 120 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένα μυρωδικά
  • 1½ κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 110 γρ. βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αυγό, σε κρόκο και ασπράδι
  • 2-3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
  • 1/4 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορο, προαιρετικά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 400 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μήλο, κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 50 γρ. μπλε τυρί

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook