Τα «κροκοδείλια δάκρυα» του διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων για το προσωπικό της covid μετά από σοκαριστική καταγγελία

τα-κροκοδείλια-δάκρυα-του-διοικητή-1275150

Τελικά ποιος φταίει που ένας υγιής 67χρονος νεφροπαθής αλλά ασυμπτωματικός στον κορονοϊό κατέληξε μόνος του στην κλινική covid με τραυματισμένο γόνατο, κλινήρης, εγκλωβισμένος, νηστικός και με λερωμένη πάνα;

Κανένα πρόβλημα δεν διαπιστώνει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων στην υπόθεση του 67χρονου, ενώ κατηγορεί την κόρη του ότι λέει ψέματα σε σχέση με όσα καταγγέλλει για τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στην κλινική!

Ο κ. Μπέας σε γραπτή του απάντηση, σημειώνει πως «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει όλους τους ασθενείς με σεβασμό και αξιοπρέπεια» κάτι που φυσικά ουδέποτε αμφισβητήθηκε ούτε πρόκειται να τεθεί σε αμφισβήτηση!

Παράλληλα, διαψεύδει τα καταγγελλόμενα με γενικές και όχι συγκεκριμένες χρονικές αναφορές (ο ασθενής σιτίζεται μετά την επιστροφή του από την αιμοκάθαρση, αναφέρει κ. Μπέας χωρίς να διαψεύδει την κόρη του που καταγγέλλει ότι ο ασθενής από τις 8 παρά ξεκίνησε να παρακαλάει για φαγητό, για να φάει τελικά στις 22:30 και αφού η ίδια χρειάστηκε να τηλεφωνήσει δύο φορές στην κλινική!).

Παράλληλα δεν κάνει καμία αναφορά στο γεγονός ότι ο ασθενής αναγκάστηκε να ενεργηθεί πάνω του επειδή δεν υπήρχε προσωπικό να τον βοηθήσει να πάει στην τουαλέτα και έπειτα έμεινε με την πάνα λερωμένη για ώρες, προφανώς επειδή αυτό αποτελεί συνήθη νοσηλευτική πρακτική σε μια covid που έχει γεμίσει από ασθενείς άλλων κλινικών ή ηλικιωμένους από άλλες δομές που απλά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Όσο για την τραγική υποστελέχωση που είναι άλλωστε η πηγή της δραματικής κατάστασης, ούτε κουβέντα από την διοίκηση.

Απάντηση σε δημοσίευμα

Αναφορικά με δημοσίευμα για ΓΝ Χανίων «Βοήθησέ με, πεινάω» – Καταγγελία «σοκ» για την κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων: Ασθενής έπεσε και κοιμήθηκε στο πάτωμα»

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έπειτα από εκτενή διερεύνηση του περιστατικού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας και την υπεύθυνη Covid-19 του νοσοκομείου, αναφέρουν ότι

ο συγκεκριμένος ασθενής υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Η ώρα της αιμοκάθαρσης είναι περίπου 16:30 με 17:00 και διαρκεί περίπου 3 ώρες. Δηλαδή ο ασθενής επιστρέφει στην κλινική περί τις 20:00 με 20:30.

Ο ασθενής σιτίζεται με τη βοήθεια της βοηθού νοσηλευτή καθημερινά. Τις ημέρες της αιμοκάθαρσης ο ασθενής σιτίζεται ως συνήθως 13:00 πριν την αιμοκάθαρση και λαμβάνει το δείπνο αφού επιστρέψει στην κλινική, μετά το πέρας της αιμοκάθαρσης. Κατά την επιστροφή του σιτίζεται αμέσως, ακολουθώντας το διατροφικό πρωτόκολλο.

Σε ότι αφορά την πτώση, ο ασθενής έπεσε στην προσπάθεια του να πάει τουαλέτα και αμέσως εξετάστηκε από τον εφημερεύοντα ιατρό, ο οποίος δεν διαπίστωσε κάκωση, πλην μικρής εκδοράς στα γόνατα.

Στον ασθενή τοποθετήθηκαν προστατευτικά κάγκελα όπως απαιτεί το πρωτόκολλο για την ασφάλεια του. Δόθηκαν οδηγίες στον ασθενή, για οτιδήποτε χρειαστεί να καλεί το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι βοηθοί νοσηλευτές δίνουν ιδιαίτερη φροντίδα στους ασθενείς που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται με έγγραφες αναφορές από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο αντιμετωπίζει ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι ψεύδη και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σχόλιο zarpanews.gr

Κάγκελα στα κρεβάτια, λερωμένες πάνες σε ασθενείς, σίτιση με καθυστερήσεις και επικοινωνία ασθενών με τους νοσηλευτές μέσω… των συγγενών που βρίσκονται στο σπίτι τους με «σπασμένο τηλέφωνο» είναι οι συνθήκες που επικρατούν στις κλινικές covid του γενικού νοσοκομείου Χανίων, οι οποίες «ματώνουν» από την υποστελέχωση, την ώρα που γεμίζουν με άσχετους ασθενείς, νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, ηλικιωμένους, τραυματίες και οποιονδήποτε άλλον απλώς βρεθεί θετικός στον κορονοϊό χωρίς όμως να χρειάζεται νοσηλεία λόγω κορονοϊού!

Και φυσικά παραλείπει ο κ. Μπέας να μας πει πως ο 67χρονος κατέληξε να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί; Λες και δεν έγινε μέσα στην κλινική του το ατύχημα με την πτώση του που οδήγησε στην ακινητοποίησή του και στον εξευτελισμό του με πάνες, απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχει προσωπικό να τον συνοδεύσει στην τουαλέτα.

Με λίγα λόγια, πώς μπορούν οι κλινικές covid, στελεχωμένες με πνευμονολόγους και στημένες έτσι ώστε να παρέχουν βοήθεια σε ασθενείς με πνευμολογικές κατά 90% επιπλοκές του κορονοϊού, οξυγόνο, μάσκες κλπ να ανταποκριθούν σήμερα στην εξυπηρέτηση ασυμπτωματικών στον κορονοϊό νεφροπαθών, καρδιοπαθών, ηλικιωμένων που έχουν μπει για άσχετο λόγο στο νοσοκομείο;

Όπως φαίνεται δεν μπορούν! Και πόσο μάλλον όταν δεν έχουν ενισχυθεί με προσωπικό αλλά αντίθετα έχουν χάσει μέρος του προσωπικού λόγω των αναστολών.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα αφορά την οργάνωση των κλινικών για την οποία υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε διοικητής και όχι την ευαισθησία ή την επιστημονική επάρκεια του προσωπικού τους!

Τα περί ευαισθησίας του προσωπικού λοιπόν μάλλον παραπέμπουν σε δάκρυα κροκόδειλου τη στιγμή που δεν γίνεται τίποτα για να ξεκουραστεί, να βοηθηθεί, να στηριχθεί το προσωπικό αυτό.

Και πόσο μάλλον όταν τα δάκρυα προέρχονται από εκείνον που έχει την ευθύνη της κατάστασης.

zarpanews.gr

8 thoughts on “Τα «κροκοδείλια δάκρυα» του διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων για το προσωπικό της covid μετά από σοκαριστική καταγγελία

  1. Μ’αυτα και μ’αυτα θα βγει λαδι η «Αγια Σκέπη» !! Ειναι τυχεροι στο νοσομομειο που το περιστατικο αφορα ηλικιομενο ατομο . Αν στη θεση του ηταν κανας αλλος και εκανε live μεταδοση το χαλι τους και τους ζητουσε και κατι δεκαδες χιλιαδες ευρω αποζημιωση να δω τι «δρακο» θα διαλαλουσαν .

  2. Ο κ.Μπεας κατάγεται από τον Βολο.ειναι φίλος με την κα και τον κύριο νιτρο;
    Με ποια αντικειμενικά κριτήρια βρέθηκε διοικητης;
    Πόσα περιστατικά στα τεπ έχουν βγει στη δημοσιοτητα επί των ημερών του;
    Αν αύριο παυθεί θα βρει διευθυντικη θέση στον ιδιωτικό τομεα αξιοκρατικά όπως βρήκε στο νοσοκομείο χανιων που έβγαλε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την πρόσληψη του τοπικη κομματικη οργανωση;

  3. ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΛΛΩΣΤΕ.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ.

  4. Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά λόγο τών τραγικών ελληψεων από προσωπικό,την ώρα που πλέον δεν υφίστανται οι λόγοι που επικαλούνταν οι Άριστοι και όλοι πια νοσούν και μεταδίδουν και τους φέρνουν πίσω νοσούντες την Πέμπτη μέρα,την ώρα που έχουν 7.000 ετοιμοπόλεμους υγειονομικούς σε αναστολή χωρίς πια λόγο παρά μόνο από εγωισμό οι κυβερνώντες, κάποιοι συνεχίζουν και μιλάνε ωραιοποιωντας την κατάσταση χωρίς να βρίσκουν κάτι να φταίει.Σαν δεν ντρέπεστε!!!!!!

  5. Ένας ακόμη ά(χ)ριστος από την μεγάλη παρέα των νεοδημοκρατών, που όλα όσα βλέπουμε στο νοσοκομείο Χανίων δεν υπάρχουν, τα φανταζόμαστε! Το άσπρο, μαύρο. Δεν ξέρω σε ποιά παράλληλη πραγματικότητα ζουν αυτοί αλλά σίγουρα όχι στην δική μας.
    Εκτός από το καλό, γνήσιο ΝΔ βύσμα, μέσο, γλύψιμο, τι άλλο προσόν έχει ο ΚΚ διοικητής για την θέση στο Νοσοκομείο?? ΜΠΔ στο πολυτεχνείο, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την θέση αυτή?? για το Ελλαδιστάν φυσικά και είναι!
    Τι, σιγά μην βάλουν οι ά(χ)ριστοι ένα γιατρό σε τέτοια θέση – περαστικά μας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook